News

Marian Zlotea: „Mi-a spus să dau două persoane și sunt liber, Traian Băsescu și Vasile Blaga”

04.03.2021 | 21:21
Marian Zlotea Mia spus sa dau doua persoane si sunt liber Traian Basescu si Vasile Blaga
Marian Zlotea: „Mi-a spus să dau două persoane și sunt liber, Traian Băsescu și Vasile Blaga" Sursa foto: stirileprotv.ro
ADVERTISEMENT

Marian Zlotea, fostul președinte al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a fugit din țară după ce a fost condamnat definitiv la la opt ani și jumătate de închisoare. El a făcut dezvăluiri incredibile din dosarul în care a fost acuzat, precizând că i s-a cerut să-i toarne pe Traian Băsescu și Vasile Blaga, în schimbul libertății.

În momentul de față, fostul europarlamentar se află în Italia, unde a fugit la data de 13 ianuarie. El s-a predat autorităților din peninsulă.

ADVERTISEMENT

Marian Zlotea a respins toate acuzațiile care i se aduc. În plus, acesta a precizat că, în primă instanță, fusese condamnat la doi ani de închisoare.

Marian Zlotea: „Mi-a spus să dau două persoane și sunt liber, Traian Băsescu și Vasile Blaga”

Fostul politician a declarat că are tot dreptul să axplice ce s-a întâmplat. El a menționat că au fost comise abuzuri „halucinante” în acest dosar.

ADVERTISEMENT

„Totul a început în 2010, când am fost chemat la DNA ca martor, am fost întrebat dacă am idee despre ceva despre campanie, despre ce fac cei din subordine, am spus că nu, apoi am fost pus sub învinuire, de ziua mea, de un procuror, Vasile Ioniță, pe care nu l-am văzut niciodată. Totul s-a întâmplat printr-un polițist judiciar care se ocupa de dosar”, a povestit bărbatul pentru Realitatea.

Zlotea a mărturisit că i s-a cerut să-i toarne pe Traian Băsescu și Vasile Blaga, în schimbul libertații: „abia în 2015 am cunoscut un procuror. Atunci am fost chemat de o doamnă procuror, care venise de la DIICOT, Enache Aurelia. Mi-a spus să dau două persoane și sunt liber. Mi-a dat și numele pe bilețel, TB și VB (Traian Băsescu și Vasile Blaga). I-am spus că nu am ce să zic, că sunt un simplu membru de partid…”.

ADVERTISEMENT

„Judecătorul la camera preliminară mi-a spus că nu sunt probe și l-a trimis înapoi. La câteva zile, rechizitoriul s-a întors înapoi. În ceea ce mă privește nu s-a modificat nicio virgulă. Am mers în instanță, ne-am judecat. Surpriza cea mare a venit când am solicitat înregistrările din dosar în ceea ce-i privește pe inspectori. Mi s-a spus că nu am fost interceptat și nu le pot primi. Am reușit, în apel, să obțin acele interceptări care erau probe în dosar, sute de ore, nu erau făcute de SRI, ci de DGA. Dumnezeu știe cum a  ajuns DGA să facă interceptări… Am ascultat luni de zile fiecare interceptare, le-am dus la instanța de fond. Pentru mine, mi dovedea nevinovăția. De unde să știu eu ce făceau inspectorii înainte să fiu numit la ANSVSA ?”, a povestit fostul europarlamentar.

„La final, președintele de la fond mi-a spus că trebuie să împartă și capra, și varza. Nu am înțeles niciodată care cum era, dar am înțeles că și doamna judecător care a dat prima sentință avea pregătit un dosar la DNA. Îmi pare rău că n-am ieșit atunci public, m-am gândit că îmi fac mai mult rău…”, a adăugat.

ADVERTISEMENT

„Am ajuns în apel, unde am ajuns la doi judecători. Unul s-a pensionat și a intrat doamna Jderu. Surpriza de acolo era că la același judecător erau cauzele și altor oameni din PD…La final, mi s-a schimbat încadrarea, dar s-a mai adăugat o faptă, acel Selgros, care nici nu a fost judecat de prima instanță,” a încheiat acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: