Life

Mariana Ionescu Căpitănescu nu îl poate uita pe Petrică Mîțu Stoian: ”Vor curge multe lacrimi”

Mariana Ionescu Căpitănescu nu și-a luat nicio secundă gândul de la regretatul Petrică Mîțu Stoian pe care îl va omagia într-un spectacol la Sala Palatului din București.
28.10.2022 | 15:34
Mariana Ionescu Capitanescu nu il poate uita pe Petrica Mitu Stoian Vor curge multe lacrimi
Totul despre spectacolul dedicat regretatului Petrică Mîțu Stoian! Sursa foto: instagram/ montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

La un an de la trecerea în neființă, Petrică Mîțu Stoian va fi omagiat la Sala Palatului într-un concert grandios unde prietenii, dar mai ales colegii de scenă vor cânta și îl vor comemora pe cel care a fost ”Petre” al lor. Mariana Ionescu Căpitănescu, una dintre apropiatele maestrului, a divulgat, în exclusivitate pentru FANATIK, toate detaliile marelui eveniment.

Petrică Mîțu Stoian, omagiat de artiști celebri la Sala Palatului pe 18 noiembrie

Unul dintre cei mai iubiți artiști ai țării noastre, atât în viață, dar și după decesul lui, Petrică Mîțu Stoian este atât de prezent în viața colegilor lui, că nu îl pot da uitării nicio clipă. De aceea, prietenii lui de o viață au organizat două spectacole in memoriam. Interpreta de muzică populară, Mariana Ionescu Căpitănescu ne-a dezvăluit totul despre evenimentele dedicate maestrului, dar și ce a însemnat moartea lui ”Petre”.

ADVERTISEMENT

Da, spectacolul va fi pe 18 noiembrie. Va fi la Sala Palatului in memoriam. De asemenea, tot închinat lui Petrică, va mai fi un spectacol la Craiova, cu ansamblul nostru ”Maria Tănase”, pe 29 noiembrie.

Se ocupă de organizare două persoane, compania lui Anghel Stoian și pe parte artistică, pe regie artistică este Cosmin Man. Vor fi artiști care au fost în legătură cu Petrică, prietenii de-ai lui și colegi de scenă și artiști mai tineri. Este un spectacol care îi este închinat pentru că se împlinește an decât el nu mai este.

ADVERTISEMENT

El a murit la începutul lui noiembrie. Se împlinește un an și atunci s-au gândit, pentru că el a fost un artist foarte iubit și când s-a stins era în mare vogă. De fapt el a fost în vogă toată viața”, a povestit Mariana Ionescu Căpitănescu.

”După ce s-a stins, am realizat cu toții adevărata dragoste a publicului pentru el”

Abia după pierderea celui care a fost o adevărată valoare pentru patrimoniul cultural al țării noastre, apropiații lui, și nu numai, au conștientizat cât de iubit și apreciat a fost Petrică Mîțu Stoian. Atunci când era în viață, era iubit, oamenii îi ascultau cântecele, dar, după moarte, spune Mariana Ionescu Căpitănescu, a impresionat-o foarte mult cât de regretat a fost de public.

ADVERTISEMENT

”După ce s-a stins, parcă atunci am realizat cu toții adevărata lui… nu valoare, adevărata dragoste a publicului pentru pentru el. Atunci când ești în viață, zici că e o normalitate – mă iubește lumea, îmi iubește cântecele, dar cât de regretat a fost de public, asta pe mine m-a impresionat foarte mult. A fost și mediatizată dispariția lui, pentru că într-adevăr a fost un șoc pentru toată lumea, da.

Lumea e foarte interesantă să ia bilete și să fie în sală. Va fi un spectacol care într-adevăr ne va aminti de el și ne va face să vibrăm ca atunci când el era cu noi în scenă. El era responsabil de voia bună. Avea tot felul de glume de ne scotea din starea de emoție înainte de a intra în scenă”, a spus, vădit emoționată, apreciata artistă.

ADVERTISEMENT

Regretul care o macină pe Mariana Ionescu Căpitănescu, după pierderea lui Petrică Mîțu Stoian

Interpreta de muzică populară își deschide sufletul și recunoaște că pierderea lui Petrică Mîțu Stoian a schimbat-o foarte mult pentru că a realizat un lucru – viața este scurtă și nu știm când ne ducem. Plus, spune ea, cel mai mult regretă faptul că nu a petrecut mai mult timp cu ”Petre”. Mai aveau multe cafele de servit împreună și multe de povestit despre activitatea lor din spatele scenei, despre ei și despre viață.

Faptul că îi aducem memoria în scenă și el nu mai este… am un gol așa în suflet pentru că, noi, oamenii și mai ales artiștii ardem pentru ceea ce se întâmplă în scenă. Da, parcă nu, nu punem așa preț pe calitatea vieții noastre și pe faptul că ar trebui să ne prețuim mai mult atât cât suntem în viață. Clipa aceasta a despărțirii de pământeni nu știi niciodată când vine și mi-ar fi plăcut să petrec mai mult timp cu el, să stăm mai mult la o cafea, să povestim despre activitatea noastră din spate, despre întâmplările din viața noastră, că au fost atâtea.

Am fost colegi la același ansamblu mulți ani și ne întâlneam la repetiții, dar parcă tot timpul eram într-o continuă grabă, parcă tot timpul aveam altceva de făcut și n-am petrecut mult timp împreună. Acum, în scenă, mă ia așa o nostalgie când mă gândesc că se cântă în memoria lui și el fizic nu este cu noi. Într-adevăr o să fie ceva foarte emoționant. Parcă-l aducem așa, aducem spiritul lui pe scenă și în atenția publicului”, a mai adăugat Mariana Ionescu Căpitănescu.

Ce planuri avea maestrul cu Mariana Ionescu Căpitănescu: ”Voiam să se întâmple după 80 de ani”

Mariana Ionescu Căpitănescu, în premieră pentru FANATIK, mărturisește care erau planurile pe care le avea cu maestrul Petrică Mîțu Stoian, pe care îl stima dintotdeauna. Plimbările în parc la 80 de ani erau unele dintre dorințele celor doi interpreți. Spectacolul de la Sala Palatului va fi unul cu o mare încărcătură emoționanță pentru toți cei care vor urca pe scenă și se vor vărsa multe lacrimi, crede iubita artistă.

Cât de repede a trecut un an. Noi, cât ne întâlneam, vorbeam despre ce vom face când nu vom mai fi în atenția reflectoarelor. Că ne vom duce în parc, vom bea o cafea și ne vom aminti de toate momentele frumoase din viața artistică. Acesta era planul meu cu el, să ne întâlnim și să depănăm amintiri. Dar asta voiam să se întâmple după 80 de ani, după vârsta de 80 de ani. Pentru mine este o onoare că sunt în acest spectacol și să cânt în memoria lui. Sunt sigură că se vor vărsa multe, multe lacrimi pe scenă în memoria lui Petre la acel eveniment”, a mai afirmat interpreta.

Mariana Ionescu Căpitănescu, mai aproape de familie după decesul îndrăgitului artist

Întrebată de reporterul FANATIK dacă este alt om după pierderea prietenului ei drag, Mariana Ionescu Căpitănescu a punctat că totul în viața ei s-a schimbat, inclusiv relația cu familia, alături de care petrece din ce în ce mai mult timp. A conștientizat că astăzi ești, și poți avea planuri pentru mâine, dar nu se știe dacă ajungi a doua zi pentru a le putea realiza. Vârsta, poziția socială sau cât esti de iubit de public nu contează în fața morții.

O întâmplare din asta te face să reevaluezi toată traiectoria vieții tale pe mai multe segmente. Te gândești, măi, uite cât de doritor era acest om să se ducă să se plimbe, să se relaxeze și iată că, dintr-o dată, i s-a tăiat totul și a trebuit să-și ia adio viață. A trebuit. Așa a fost pus în fața unui fapt care nu l-a lăsat să aibă un cuvânt de spus.

Normal că ne facem tot felul de planuri ca să trăim altfel, că nu se știe care va urma între noi. Nu contează ce vârstă ai, nu contează ce poziție ai în societate, nu contează cât de iubit este public. Că moartea vine când nu te aștepți”, a spus, în încheiere, Mariana Ionescu Căpitănescu.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Angelina Jolie nu s-ar mai face actriță. Hollywood-ul a distrus-o
Angelina Jolie nu s-ar mai face actriță. Hollywood-ul a distrus-o
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română