Fotbal intern

Îl costă convocarea pe Mario Camora greșeala cu Germania? Mirel Rădoi: „Au fost și alte situații”

29.03.2021 | 00:49
Il costa convocarea pe Mario Camora greseala cu Germania Mirel Radoi Au fost si alte situatii
ADVERTISEMENT

Germania a deschis scorul în minutul 16 al partidei cu România, de pe Arena Națională, după o fază la care tricolorii au cerut offside. Kai Havertz a profitat, însă, de naivitatea fundașilor laterali. 

UPDATE, 29 martie, ora 00:55 / Mirel Rădoi a vorbit despre Mario Camora și faza din minutul 16, când fundașul CFR-ului l-a scos din offside pe Kai Havertz înainte de golul lui Serge Gnabry. „A avut mari dificultăți în prima repriză. Știam că atacă mai mult în zona aceea nemții. Nu am văzut fazele, dar cred că a avut o poziție greșită, e posibil ca el să fi anulat offside-ul lui Havertz. Trebuie să revedem faza. A fost prins 2 contra 1 și probabil a încercat să se asigure că Havertz nu a plecat în spatele lui, ceea ce s-a și întâmplat. Nu știu cât de aproape au fost cei care au încercat să îl preseze pe Rudiger. Au fost și alte situații în care puteau da gol nemții, dar e o fază simplă. Pentru convocarea lui, decisive vor fi minutele pe care le va juca și ceea ce va demonstra pe parcursul lor”, a spus Rădoi la conferința de presă de după meci. Selecționerul a explicat și că a fost analizată situația în care a fost implicat Camora în barajul cu Islanda: „La meciul de la Rejkjavik, nu e singurul care scoate adversarul din offside. Noi am tras linii și am văzut că și Manea anula poziția de offside”.

ADVERTISEMENT

Știre inițială 28 martie, ora 22:56

Atât Mario Camora, cât și Ovidiu Popescu, au ieșit greu la offside. Antonio Rudiger i-a pasat colegului său de la Chelsea, care l-a găsit excelent pe Serge Gnabry în fața porții, iar fotbalistul de la Bayern nu l-a iertat pe Niță.

Întregul sistem defensiv al României a părut din nou șubred, iar nemții au creat panică de fiecare dată când au intrat în careu. Benzile au arătat cel mai rău, Ovidiu Popescu și Mario Camora fiind cu ușurință depășiți de Sane și Havertz.

ADVERTISEMENT

România a cerut ofsaid la golul Germaniei! Fundașii laterali, plasament slab

Doar 16 minute au trecut până la deschiderea scorului în România – Germania. Serge Gnabry a lovit din pasa lui Kai Havertz, care a primit o diagonală fantastică de la Antonio Rudiger, colegul său de la Chelsea.

În timp ce nemții avansau către poartă în ritm de Blitzkrieg, fundașii noștri erau cu mâinile pe sus, solicitând offside la Havertz. Tușierul nu a semnalizat nimic, faza a continuat, iar Germania a preluat conducerea.

ADVERTISEMENT

Pe reluările TV s-a putut observa că decizia a fost una la limită. Este foarte posibil ca, în cazul în care s-ar fi utilizat tehnologia VAR, reușita lui Gnabry să fi fost anulată. Însă dacă cineva l-a ținut în joc pe Havertz, atunci este vorba despre unul dintre fundașii noștri laterali.

Offside la Havertz? Foto: ProTV
Offside la Havertz? Foto: ProTV

Mario Camora, schimbat la pauză!

Dincolo de faza golului de 0-1, fundașii laterali români au avut de suferit pe parcursul primei reprize din cauza duelului cu Leroy Sane și Kai Havertz. Ovidiu Popescu a fost de câteva ori depășit cu ușurință de jucătorul lui Bayern.

ADVERTISEMENT

Kai Havertz, însă, n-a avut adversar în persoana lui Mario Camora. Astfel, majoritatea acțiunilor nemților s-au desfășurat pe partea stângă a apărării noastre. Mirel Rădoi a fost dezamăgit de prestația fotbalistului de la CFR Cluj și l-a schimbat la pauză.

A intrat Andrei Burcă, cel care a fost titular în meciul cu Macedonia de Nord, iar fundaș stânga a devenit Alin Toșca. Fostul fotbalist al FCSB începuse meciul ca fundaș central.

ADVERTISEMENT