News

Mario Iorgulescu nu mai are scăpare! Fiul președintelui LPF a fost dat în urmărire internațională

17.06.2020 | 11:00
Mario Iorgulescu nu mai are scapare Fiul presedintelui LPF a fost dat in urmarire internationala
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București a respins în cursul zilei de marți, 16 iunie, contestația formulată de Mario Iorgulescu la mandatul de arestare în lipsă emis pe numele său de magistrații Tribunalului București. Decizia este definitivă și trebuie pusă în aplicare imediat.

Concret, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, poate fi  arestat preventiv pentru 30 de zile începând cu data încarcerării. Tânărul de 24 de ani este acuzat de ucidere din culpă, ca urmarea a accidentului produs în data de 8 septembrie 2019.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, pe fondul băuturilor alcoolice și substanțelor interzise pe care le consumase, acesta a condus cu o viteză de 162 de kilometri pe oră, depășind astfel cu mult limita legală admisă și a provocat moartea unui bărbat care circula regulamentar.

Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire internațională. Cum figurează pe site-ul Poliției

Din 23 septembrie, Mario Iorgulescu, rănit grav în urma impactului, a fost dus la o clinică din Italia, ca mai apoi să fie preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Peninsulă. Odată cu pronunțarea sentinței magistraților Curții de Apel București, tânărul a fost dat în urmărire internațională, iar numele său figurează deja pe site-ul Poliției Române, unde sunt specificate și motivele acestei decizii.

ADVERTISEMENT

La data de 15. 06. 2020, Tribunalul București a emis MAP (n.r. mandat de arestare preventivă) pentru o perioadă de 30 de zile privind pe inculpatul Iorgulescu Gino-Mario pentru comiterea infracțiunii de omor și conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată pe site-ul instituției.

În momentul de față, Mario Iorgulescu se află internat la o clinică privată din Italia

Pe data de 23 septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a fost externat de la Spitalul Elias din Capitală și transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas până pe 7 octombrie 2019, când a fost preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Peninsulă. Ulterior, a ajuns într-o altă clinică privată din Italia, unde, potrivit informațiilor furnizate de Parchet, se află și acum.

ADVERTISEMENT

Teribilul accident s-a petrecut pe 8 septembrie 2019, în jurul orei 2:30, pe Șoseaua Chitilei de la marginea Capitalei. Potrivit unor martori oculari, Mario Iorgulescu a pătruns cu maşina pe contrasens şi a lovit în plin un alt autoturism care venea din sens opus şi circula regulamentar. Dani Vicol, șoferul autoturismului respectiv, a murit pe loc, lăsând în urmă o fetiță de șapte ani, dar și un băiețel de aproape un an.

În urma impactului, ambele autovehicule au fost proiectate în afara părții carosabile, iar primul dintre ele a luat foc la compartimentul motor.

ADVERTISEMENT

Din accident, a rezultat decesul conducătorului aflat în al doilea auto, după manevre de resuscitare și rănirea gravă a celuilalt conducător auto, care a fost transportat la Spitalul Elias, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice. Se efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului rutier”, se arată într-o informare a Poliției.

ADVERTISEMENT