Life

Mario Iorgulescu, trimis în judecată pentru omor! Văduva lui Dani Vicol: ”Sper să îl văd în România, să plătească”

Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată pentru omor, după ce a ucis un tânăr de aceeași vârstă cu el, Dani Vicol, într-un cumplit accident de mașină provocat sub influența drogurilor.
16.03.2022 | 13:48
Mario Iorgulescu trimis in judecata pentru omor Vaduva lui Dani Vicol Sper sa il vad in Romania sa plateasca
Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată pentru omorul lui Dani Vicol / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată pentru omor, acum câteva zile, în dosarul în care a ucis un om în timp ce își conducea bolidul sub influența alcoolului și drogurilor. În exclusivitate pentru FANATIK, văduva lui Dani Vicol, victima lui Mario Iorgulescu, a vorbit despre lupta pe care o duce, de aproape doi ani și jumătate, pentru a-l aduce în fața instanței pe tânărul care i-a ucis bărbatul și i-a făcut fiul orfan.

Mario Iorgulescu, trimis în judecată pentru omor

După ce a ucis un om, în noaptea zilei de 8 septembrie 2019, într-un accident de mașină, Mario Iorgulescu s-a refugiat în Italia, într-o clinică pentru recuperare medicală, loc din care nu s-a mai întors, în ciuda demersurilor oficiale făcute până acum.

ADVERTISEMENT

Iar dosarul lui, care a suferit nenumărate amânări, părea că nu va mai ajunge în fața instanței, avocații lui Mario Iorgulescu făcând tot ce le-a stat în putință pentru a fi judecat într-un caz de omor din culpă, ceea ce ar fi însemnat că putea primi și o pedeapsă cu suspendare.

Doar că familia bărbatului care a căzut victima accidentului provocat de fiul șefului de la Ligă nu s-a mulțumit cu asta și i-a făcut plângere pentru omor, iar Mario Iorgulescu riscă acum, conform Codului Penal, o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 10 și 20 de ani, fără posibilitatea suspendării.

ADVERTISEMENT

Mario Iorgulescu este judecat pentru mai multe infracțiuni, pe lângă omor

”Arăt faptul că formulez această plângere penală împotriva numitului Iorgulescu Gino Mario, deoarece consider că modul în care a acționat, în calitate de conducător auto, a dus la producerea accidentului ce a avut consecințe dezastruoase asupra întregii familii, solicitându-vă să aveți în vedere, în urma administrării probelor, inclusiv reținerea infracțiunii de omor în sarcina acestuia.

Mario Iorgulescu
Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată pentru omor și conducere sub influența substanțelor interzise / Foto: captură portal.just.ro

Cel puțin eu consider ca numitul Iorgulescu Gino Mario a folosit autoturismul său ca pe o armă, rezultatul fiind deja cel cunoscut, concubinul meu, Vicol Daniel Andrei, decedând pe loc, neavând nicio șansă de supraviețuire”, a scris femeia devenită văduvă, în urma accidentului produs de Mario Iorgulescu, în plângerea penală care a dus la deschiderea dosarului de omor.

ADVERTISEMENT

Iar dosarul de omor al lui Mario Iorgulescu este unul cât se poate de complex. Astfel, pe lângă acuzația principală, Mario Iorgulescu este judecat și pentru conducere sub influența substanțelor interzise. Dacă va fi găsit vinovat fiul șefului de la Ligă va ”beneficia” și de circumstanțe agravante, el având pe rol, în proces, și ”concursul de împrejurări” – cum se numește legal – al faptelor.

Ce spune văduva victimei lui Mario Iorgulescu: “Mi-a omorât viața și sufletul”

Contactată de FANATIK, Patricia Esmeralda, femeia care urma să se căsătorească cu victima lui Mario Iorgulescu la doar câteva zile după data în care s-a produs accidentul, ne-a spus că, în sfârșit, are puterea să spere că ucigașul bărbatului ei va plăti pentru ce a făcut.

ADVERTISEMENT

”Sper să îl văd în România, să plătească pentru ceea ce i-a făcut barbatului meu. Trag speranța că Justiția își va face treaba, că îl va găsi vinovat. Au trecut mai bine de doi ani de când vrem să îl aducem în fața judecătorilor pe omul care mi-a omorât viața și sufletul.

Acum, tot ce mai am este speranța că va veni să își execute pedeapsa pe care o merită”, ne-a spus, în exclusivitate, Patricia, văduva lui Dani Vicol.

Mai mult decât atât, ne-a mărturisit femeia care, acum, îngrijește copiii lăsați orfani după ce Dani Vicol a fost ucis de Mario Iorgulescu, speră că tărăgănarea dosarului va fi în favoarea procurorilor care îl acuză de omor pe cel care a provocat accidental.

”Poate de aceea a și durat atât de mult până să fie trimis în judecată pentru ce a făcut, pentru omor. Dosarul, sper eu, a fost instrumentat cum trebuie, dovezile sunt clare, acum rămâne doar să spună judecătorii ce pedeapsă merită omul care a comis o crimă”, a mai precizat, pentru FANATIK, Patricia, femeia cu care se iubea Dani Vicol.

Mario Iorgulescu a provocat accidental mortal în timp ce era beat și drogat

Pe 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu se îndrepta cu o viteză nebună spre București, venind de pe Centura Capitalei. La volanul unui bolid de sute de mii de euro, un Aston Martin, Mario Iorgulescu provoca un accident cumplit în zona Podului Constanța. Mașina lui, scăpată de sub control, lovea o alta care circula regulamentar, condusă de Dani Vicol.

Potrivit datelor publicate de presă de la INML, Mario Iorgulescu a ieşit pozitiv la testul privind consumul de cocaină, iar alcoolemia lui de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima verificare şi 1,76 la a doua verificare.

În urma impactului, Dani Vicol murea pe loc, dar Mario Iorgulescu, aflat sub influența drogurilor și alcoolului, scăpa miraculos cu viață. Dus la spital, Mario Iorgulescu era transferat, în mare grabă, într-o clinică din Italia, loc din care nu s-a mai întors nici în acest moment, în ciuda faptului că fusese emis și un mandate de arestare preventive pe numele său.

Familia victimei exclude orice împăcare cu Mario Iorgulescu

Chiar dacă familia lui Mario Iorgulescu spunea, la momentul accidentului, că va avea grijă ca văduva și copiii rămași orfani să nu ducă lipsă de nimic, familia victimei a refuzat orice fel de înțelegere. ”Le-am făgăduit rudelor celui care a murit că vom face tot posibilul să ajutăm din toate punctele de vedere familia greu încercată, am promis în fața lui Dumnezeu că vom avea grijă de copiii rămași fără tată.

Știm că părintele este de neînlocuit, dar vom face tot ce este omenește posibil pentru creșterea și educația lor, pentru ca drumul acelor copii în viață să fie cât mai bun”,  a fost mesajul emis presei de familia lui Mario Iorgulescu, la câteva zile după ce acesta a provocat cumplitul accident.

Mesajele familiei lui Mario Iorgulescu nu i-au impresionat deloc însă pe cei care au trecut prin tragedia de a-și vedea iubitul și viitorul soț inert printre fiarele contorsionate ale mașinii. ”Ne vom căuta dreptatea până la capăt, vreau să plătească pentru ce a făcut”, ne spune Patricia, fosta parteneră de viață a victimei Dani Vicol.

Mai mult decât atât, chiar dacă au apărut speculații cu privire la o posibilă împăcare, femeia a dezvăluit, pentru FANATIK, ce se petrece de fapt. ”Nu discut cu familia Iorgulescu. Nu am ce să negociez cu ei. (…) Despre despăgubiri nu vreau să vorbesc, vom vedea pe parcurs ce va stabili instanța”, ne-a mai spus, în exclusivitate, Patricia, fosta parteneră de viață a lui Dani Vicol.

ADVERTISEMENT