News

Imaginile dezastrului din Ucraina. Mariupol, oraș de 400.000 de locuitori, o ruină după bombardamente. Video

În spațiul online a apărut o filmare care arată dimensiunile distrugerilor din Mariupol. Orașul-port de la Marea Azov este o ruină, după aproape două săptămâni de bombardamente ale rușilor.
14.03.2022 | 14:37
Imaginile dezastrului din Ucraina Mariupol oras de 400000 de locuitori o ruina dupa bombardamente Video
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, forțele ruse și-au concentrat ofensiva pe mai multe orașe ucrainene din zona de graniță. Mariupol este o așezare intens bombardată. Aici, numărul victimelor este de ordinul miilor.

Mariupol, principalul port ucrainean la Marea Azov, o ruină. Imagini cu distrugerile armatei ruse

Orașul-port de la Marea Azov, Mariupol, a devenit o adevărată ruină după ofensiva armatei ruse. De aproape două săptămâni, rachete, bombe și tot ce ține de artileria grea a rușilor se contrează pe așezarea din sud-estul Ucrainei.

ADVERTISEMENT

În mediul online au apărut filmări aeriene care arată dimensiunea dezastrului lăsat în urmă de război în acest oraș

Locuitorii din zonă spun, resemnați, că absolut nicio stradă și niciun cartier nu au mai rămas neatinse de bombele invadatorilor.

ADVERTISEMENT

Aceste afirmații sunt susținute de imaginile video surprinse deasupra orașului. Sunt cadre apocaliptice filmate: clădiri distruse, zone întinse bombardate și un fum negru care acoperă întreaga așezare urbană.

Criză umanitară gravă în Mariupol

Autoritățile de la Kiev, în frunte cu președintele Volodimir Zelenski, descriu condițiile din Mariupol drept ”apocaliptice”.

ADVERTISEMENT

Sute de mii de locuitori, care încă nu au apucat să fie evacuați, s-au adăpostit de bombardamentele rusești și atacurile cu rachete și sunt de mai bine de o săptămână fără apă, energie electrică sau încălzire. În plus, semnalul pentru telefoanele mobile a fost întrerupt.

Luni dimineață, consilierul prezidențial ucrainean, Oleksiy Arestovici, a anunțat că cel puțin 2.500 de persoane au murit în Mariupol, de când a început invazia rușilor, pe 24 februarie.

ADVERTISEMENT

Mariupol, un oraş industrial strategic din sud-estul Ucrainei, este principalul port ucrainean la Marea Azov. Cu peste 400.000 de locuitori, orașul are o importanță crucială pentru exporturile de cereale şi de oţel produse în estul ţării.

Mariupol este o țintă accesibilă pentru forțele ruse, fiind situat între Crimea, anexată de Moscova, şi teritoriile controlate de separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei.

ADVERTISEMENT