News

Marius Budăi, reacție dură după ce i s-a cerut să nu mai plătească pensiile prin bănci austriece: ”Este o prostie fără margini”

Ministrul muncii Marius Budăi a avut o reacție extrem de dură după ce i s-a cerut să nu mai plătească pensiile prin bănci austriece.
12.12.2022 | 16:46
Marius Budai reactie dura dupa ce i sa cerut sa nu mai plateasca pensiile prin banci austriece Este o prostie fara margini
Marius Budăi, reacție dură la cerința PMP. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Actualul ministru al muncii fusese ”somat” de PMP să nu mai plătească pensiile prin băncile austriece, drept semn de protest după ce Austria a blocat aderarea României la Schengen.

Marius Budăi, despre boicotarea băncilor austriece

“Eu am un principiu de care, de când am onoarea să fiu demnitar public, mă țin de el. Orice întrebare este adresată corect, însă subiectul este un non-subiect. Este un non-subiect, este neștiință și manipulare. 

ADVERTISEMENT

De ce spun asta? Pentru că toți, cetățeanul, bunica dumneavoastră, bunica altcuiva, ea decide. Persoana decide de la ce bancă îşi încasează pensia pe card. Nu decide ministerul. 

Este o prostie fără margini. Este o manipulare de către unii care își doresc să mai intre în discuții. Nu Ministerul Muncii decide unde încasează pensia un anumit cetățean. Poate cineva dorește să încaseze pensia prin factorul poștal cu Poșta Română. 

ADVERTISEMENT

Alt cetățean dorește să încaseze în contul bancar, dar cetățeanul respectiv decide la care bancă? Nu ministerul“, a explicat Budăi la Antena 3.

PMP îi transmitea ieri ministrului Budăi să nu mai se folosească de băncile austriece atunci când plătește pensiile bătrânilor din România.

ADVERTISEMENT

”În urma votului negativ dat de Austria admiterii României în Schengen, Partidul Mişcarea Populară vă cere să puneţi capăt convenţiilor încheiate de Casa Naţională de Pensii Publice cu Banca Comercială Româna şi cu Raiffeisen Bank pentru plata pensiilor românilor.

Dacă doriţi cu adevărat să arătaţi Austriei că suntem serioşi şi că nu suntem dispuşi să acceptăm tratamentul necorespunzător pe care îl primim, aveţi prilejul să le trimiteţi astfel austriecilor un mesaj puternic şi să le arătaţi că acţiunile lor au consecinţe. Înţelegem că atât PSD cât şi PNL îndeamnă românii să boicoteze firmele austriece, dar considerăm că statul român nu utilizează pârghiile pe care le are la dispoziţie în relaţia cu aceste firme.

ADVERTISEMENT

Boicotul este o opţiune legitimă pe care o are fiecare cetăţean care se simte jignit de atitudinea sfidătoare şi arogantă a austriecilor, iar companiile austriece din România trebuie să simtă că există consecinţe ale deciziei Vienei”, transmitea vicepreședintele PMP Gheorghe Baciu.

”Ministerul Muncii, de exemplu, poate să înceapă prin a nu mai plăti pensiile românilor prin băncile austriece. Să plătiţi aceste pensii prin băncile româneşti. Vreţi să vă arătaţi, în calitate de ministru, demni în faţa Austriei? Luaţi măsuri, treceţi la acţiune.

Nu rămâneţi un simplu demagog. Sperăm că veţi lua în considerare propunerea PMP şi veţi acţiona în consecinţă. Demonstraţi Austriei că Guvernul României luptă pentru drepturile şi interesele românilor cu toate instrumentele pe care statul le are la dispoziţie”, completa liderul PMP.

ADVERTISEMENT
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
”Unde este soția mea? Te rog, sun-o!” A izbucnit în lacrimi și a...
”Unde este soția mea? Te rog, sun-o!” A izbucnit în lacrimi și a recunoscut: ”Îmi place alcoolul”
Averea descoperită în bagajul de cală al unui bărbat, în Aeroportul Henri Coandă....
Averea descoperită în bagajul de cală al unui bărbat, în Aeroportul Henri Coandă. Românul se întorcea din Spania. FOTO
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat...
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat bani ca să-și cumpere apartament
VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral....
VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral. Autoritățile însă avertizează
Cum a fost descoperită povestea de iubire dintre profesorul de sport din Ploieşti...
Cum a fost descoperită povestea de iubire dintre profesorul de sport din Ploieşti şi adolescenta de 14 ani. Cei doi aveau o relaţie de anul trecut
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România...
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România a filmat totul VIDEO
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum...
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum s-au folosit trei români din Spania de alți patru conaționali
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces!...
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces! Oana Roman a rămas uimită...
Mari controverse în bucătărie. E bun sau nu acest delicios ingredient
Mari controverse în bucătărie. E bun sau nu acest delicios ingredient
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe...
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe internet! FOTO
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul...
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru boala cumplită de care suferă
Transnistria nu poate fi apărată fizic decât cu „armament strategic”, adică arsenalul nuclear,...
Transnistria nu poate fi apărată fizic decât cu „armament strategic”, adică arsenalul nuclear, spune un propagandist rus
Ce a făcut Jador după descalificarea de la „Survivor All Stars”. Artistul a...
Ce a făcut Jador după descalificarea de la „Survivor All Stars”. Artistul a revenit în România