Sport

Marius Lăcătuș vrea revoluție la Steaua: „Asta trebuie să se întâmple”

Marius Lăcătuș, legenda Stelei, și-a expus viziunea cu privire la cum ar trebui să arate strategia CSA Steaua București.
06.03.2024 | 18:00
Marius Lacatus vrea revolutie la Steaua Asta trebuie sa se intample
Marius Lăcătuș vrea o nouă strategie la CSA Steaua București. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Marius Lăcătuș l-a criticat pe Daniel Oprița pentru parcursul slab din acest sezon al „roș-albaștrilor”. „Fiara” consideră că ar trebui schimbată filosofia în cazul în care nu se va obține dreptul la promovare.

Marius Lăcătuș cere schimbări majore la CSA Steaua București: „Să meargă mai mult pe mâna jucătorilor de perspectivă”

Marius Lăcătuș e convins că CSA Steaua București ar trebui să schimbe din temelii strategia din sezonul următor: „În cazul în care condițiile actuale nu se schimbă, și dacă va mai trece un an și tot nu vei avea drept de promovare, eu cred că trebuie să schimbi obiectivul.

ADVERTISEMENT

Să meargă mai mult pe mâna jucătorilor de perspectivă. Unii sunt chiar acum în lotul echipei mari, unii sunt la academie. Să se orienteze spre jucătorii tineri, de perspectivă din țară.

Altfel, nu știu de ce trebuie să aduci jucători străini și experimentați, dacă nu ai drept de promovare. Vor spune că au obiectiv play-off-ul”, a mai spus simbolul Stelei la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Marius Lăcătuș, speriat de locul ocupat de Steaua în clasament

Marius Lăcătuș are dureri de cap atunci când se uită în clasamentul Liga 2: „Nu mă mai uit la clasament ca să văd unde e Steaua (n.r. – râde). E departe de playoff.

Cât despre primele două clasate, știam că nu au drept de promovare. Sunt echipe care au demonstrat pe teren că-și merită locul acolo. Este o problemă a Federației, care trebuie reglementată”.

ADVERTISEMENT

„Lăcă” a vorbit și despre situația antrenorului „militarilor”: „Se poate întâmpla să ai și un sezon mai puțin reușit. Nu cred că este un sfârșit pentru Oprița. El și-a asumat acest lot încă de la începutul sezonului.

Sunt jucătorii pe care a putut să-i aducă în condițiile date. Toate transferurile el le-a făcut. Cred că va continua. Dacă vor găsi, până la urmă, formula pentru a promova, atunci va fi un imbold și pentru el și pentru jucători”.

ADVERTISEMENT

„Nu cred că Steaua este un club ca un sac fără fund”

Fostul antrenor al Stelei a continuat discursul în aceeași direcție și a subliniat din nou: „Dar, la anul, dacă tot nu vor avea drept de promovare, eu cred că lucrurile se vor schimba. Nu cred că Steaua este un club ca un sac fără fund. Sunt niște bani care sunt investiți în jucători cu experiență.

Cred că va fi mai bine să investești în tineri, pe care mai apoi să-i poți vinde la echipe de top din România. Măcar asta să facă”. 

ADVERTISEMENT