Sport

Marius Lăcătuș, săgeți către Daniel Oprița după parcursul slab al CSA Steaua: ”Trebuie să îți asumi și tu”

CSA Steaua are un sezon modest în Liga 2 și este aproape să rateze play-off-ul, iar Marius Lăcătuș crede că este și vina lui Daniel Oprița.
02.03.2024 | 06:55
Marius Lacatus sageti catre Daniel Oprita dupa parcursul slab al CSA Steaua Trebuie sa iti asumi si tu
CSA Steaua are un sezon modest în Liga 2 și este aproape să rateze play-off-ul, iar Marius Lăcătuș crede că este și vina lui Daniel Oprița. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Militarii” au început anul 2024 cu un eșec pe terenul lui CSM Reșița, scor 1-3, și cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat se află pe locul 10 în clasament, dar sunt doar 3 puncte până la ultimul loc care asigură accederea în play-off.

Marius Lăcătuș îl vede pe Daniel Oprița și sezonul viitor la CSA Steaua

Rezultatele mai modeste ale CSA Steaua sunt acceptate de fosta mare glorie Marius Lăcătuș, însă acesta consideră că problemele nu vin numai de la jucători. O parte de vină o poartă și antrenorul Daniel Oprița, pe care îl vede totuși și sezonul viitor pe banca tehnică a ”roș-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

”Se poate întâmpla și un sezon mai puțin reușit. Nu cred că e sfârșit de drum pentru Oprița, depinde în mare parte de el. Aici e un lucru pe care eu cred că și l-a asumat de la începutul acestui sezon. Mă îndoiesc de faptul că cei din conducere i-au impus niște jucători.

Sunt jucătorii pe care el și i-a ales sau, mai bine spus, pe care a putut să-i aducă în condițiile date. Când vorbești de jucători, trebuie să îți asumi și tu pentru că toate transferurile le-ai făcut tu.

ADVERTISEMENT

Eu cred că va continua Oprița. În cazul în care vor găsi varianta cea mai bună pentru a avea drept de promovare în sezonul următor, atunci cred că ar fi un imbold pentru jucători și pentru Oprița să continue”, a declarat Lăcătuș, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Lăcătuș vrea o altă strategie la CSA Steaua

”Fiara” a ținut să precizeze că în cazul nu se va putea rezolva problema promovării în SuperLiga, cel mai biune ar fi ca la CSA Steaua să aibă loc o schimbare de strategie și să se mizeze mai mult pe jucători tineri din academie.

ADVERTISEMENT

”Dacă mai vine un an fără drept de promovare, eu cred că ar trebui să se schimbe ceva, adică să se meargă un pic mai mult pe mâna jucătorilor mai tineri, jucători de perspectivă. Sunt câțiva acum chiar și în lotul echipei mari și mai sunt câțiva jucători talentați în cadrul academiei.

Dacă nu, să se reorienteze chiar și pe plan național la jucători tineri, de perspectivă, care vor să joace la Steaua. Eu nu văd de ce ar trebui aduși jucători străini dacă n-ai drept de promovare.

ADVERTISEMENT

Mi se va spune că obiectivul e play-off-ul, dar probabil la anul, dacă nu vor avea drept de promovare, lucrurile se vor schimba un pic. Nu cred că clubul Steaua este un sac fără fund”, a spus Marius Lăcătuș.

Daniel Oprița a răbufnit la finalul meciului pierdut cu CSM Reșița și a avut un discurs extrem de dur la adresa elevilor săi. Tehnicianul a admis faptul că s-a gândit să demisioneze, dar deocamdată vrea să încerce să repare lucrurile.

ADVERTISEMENT