News

Marius Tucă îl execută silit pe Adrian Sârbu și cere intrarea Aleph în insolvență. Suma uriașă pe care jurnalistul o are de recuperat

Marius Tucă nu renunță la datoria pe care fostul lui prieten, Adrian Sârbu, și execută silit televiziunea Aleph, care aparține fostului șef de la Pro TV.
18.02.2023 | 15:00
Marius Tuca il executa silit pe Adrian Sarbu si cere intrarea Aleph in insolventa Suma uriasa pe care jurnalistul o are de recuperat
Marius Tucă se ceartă cu Adrian Sârbu pe 140.000 de euro / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Proiectul Aleph, inaugurat cu fast în 2020, primește o nouă lovitură din partea unuia dintre ”strategii” acestuia. Marius Tucă, omul care a deschis prima zi de emisie cu un talk-show la care l-a avut invitat pe Adrian Sârbu, patronul postului, încearcă acum să-i dea lovitura de grație fostului său prieten. Scandalul a început de la bani.

Tucă urma să primească 1.000 de euro pe seară

FANATIK a dezvăluit în premieră, încă de anul trecut, că jurnalistul încearcă să-și recupereze în instanță salariile restante de pe vremea când era realizator și prezentator la Marius Tucă Show, pe Aleph News. Între timp, lucrurile au avansat destul de mult.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor obținute de FANATIK, Marius Tucă a reclamat că în perioada 01.09.2020 – 31.12.2020, a realizat 70 de emisiuni, iar pentru fiecare ediție ar fi trebuit să încaseze 1.000 de euro brut.

Tucă a calculat că pentru cele 70 de emisiuni, Adrian Sârbu îi datorează 315.686 lei, însă acesta a recunoscut drepte creanță ”certă, lichidă și exigibilă” suma de 279.691 de lei.

ADVERTISEMENT

Instanța a respins cererea de intrare în insolvență a Aleph

”Debitoarea (Aleph Media SRL, n.r.) s-a angajat în repetate rânduri, în cadrul discuţiilor purtate cu creditorul (Marius Tucă, n.r.), să achite sumele restante, însă toate asigurările debitoarei ca va achita sumele restante au rămas la stadiul de promisiuni, fără ca sumele să fie achitate”, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

Marius Tucă a pierdut, însă, procesul pe fond cu Aleph Media, însă a câștigat în faza de ”acțiune în anulare”. În decembrie 2022, Tribunalul București a anulat sentința anterioară și a obligat societatea lui Sârbu să-i plătească lui Tucă suma de 279.671 lei, plus dobânzi penalizatoare de 33.964,61 lei. În total, peste 60.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul nu s-a oprit însă aici. În iulie 2022, el a înaintat o nouă acțiune, prin care cere deschiderea procedurii de insolvență a Aleph Media SRL și înscrierea la masa credală. Instanța a respins cererea, după ce reclamantul nu a făcut dovada plății unei cauțiuni în valoare de 10% din suma solicitată, conform legii.

Executare silită ”prin toate mijloacele prevăzute de lege”

Sentința în acest dosar a fost dată pe 17 ianuarie 2023, iar o săptămână mai târziu, Tucă a mai înaintat o acțiune, de data aceasta la Judecătoria sectorului 1. De data aceasta este vorba despre o cerere de încuviințare a executării silite împotriva Aleph Media SRL, admisă de instanță pe 1 februarie 2023.

ADVERTISEMENT

Conform hotărârii, Tucă poate trece la executarea silită prin ”toate modalitățile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu”.

Tucă este în proces și cu Docudrama, o altă firmă a grupului Aleph

Marius Tucă mai are două procese pe rol cu Adrian Sârbu, însă pe o altă firmă din grupul Aleph, respectiv Docudrama SRL. Aici, jurnalistul își cere drepturile pentru 175 de ediții ale show-ului Marius Tucă Show, difuzate în perioada februarie – decembrie 2021.

140.000 de euro este suma totală pe care Marius Tucă o are de recuperat de la Adrian Sârbu

Pentru acest interval, Tucă urma să primească 500 de euro brut pentru fiecare ediție, de unde rezultă o creanță de 396.473 lei (80.000 de euro), net. În prima instanță, acțiunea lui Tucă a fost, de asemenea, respinsă, pentru un motiv cu totul neașteptat.

Judecătorii au considerat că nu pot stabili ”caracterul cert al creanței”, în lipsa probei testimoniale. Cum din partea lui Sârbu nu s-a prezentat nimeni, magistrații au respins cererea ca inadmisibilă. Evident, Tucă a contestat hotărârea și, în plus, a cerut intrarea societății în insolvență, urmând ca în săptămânile următoare să primească o nouă hotărâre în acest sens.

ADVERTISEMENT