News

Exclusiv. Culisele scandalului de la Aleph. Câți bani trebuia să primească Marius Tucă pe zi de la mogulul Adrian Sârbu

Marius Tucă nu a reușit nici până azi să-și recupereze banii de la fostul lui prieten, Adrian Sârbu. FANATIK a aflat despre ce sumă e vorba.
16.09.2022 | 16:21
Exclusiv Culisele scandalului de la Aleph Cati bani trebuia sa primeasca Marius Tuca pe zi de la mogulul Adrian Sarbu
Marius Tucă vrea să recupereze aproximativ 100.000 de euro de la firmele lui Adrian Sârbu / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Hepta / Mediafax
ADVERTISEMENT

Marius Tucă a părăsit Aleph News la începutul acestui an, deși era unul dintre oamenii în jurul căruia Adrian Sârbu a construit acest proiect. Atât jurnalistul cât și mogulul media au refuzat să discute despre motivele despărțirii, însă FANATIK a dezvăluit că disputa dintre cei doi e legată de bani.

Marius Tucă era plătit cu 500 de euro pe emisiune. El spune că nu a văzut niciodată acești bani

La mai bine de 9 luni și jumătate de la momentul în care Tucă a plecat de la Aleph, firma fostului său prieten refuză să-i achite sumele promise prin contract. Jurnalistul nu a reușit să-și recupereze sumele restante nici măcar în instanță.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Marius Tucă are de recuperat aproape 100.000 de euro de la Adrian Sârbu. Fostul șef de la Jurnalul Național a avut două contracte cu firmele lui Sârbu: primul – cu Aleph Media SRL (2020-2021), iar al doilea – cu Docudrama SRL (ianuarie – decembrie 2021), o altă firmă din grupul Aleph.

Doar pentru anul trecut, Marius Tucă are de recuperat 87.500 de euro (brut). Conform contractului, jurnalistul urma să fie remunerat cu 500 de euro pe emisiune, iar din ianuarie până în decembrie, el a realizat 175 de emisiuni. Tucă susține că nu a văzut niciun și a trimis mai multe somații pentru recuperarea sumei de 396.473 lei (aproximativ 70.000 de euro, net), însă acestea au rămas fără răspuns.

ADVERTISEMENT

Cum a pierdut Tucă procesele cu firmele lui Sârbu

În primăvara acestui an, Marius Tucă a dat în judecată atât Aleph Media SRL cât și Docudrama SRL, însă a pierdut, pe fond, ambele procese.

Judecătorii de la Tribunalul București au motivat refuzul prin faptul că nu poate da o sentință favorabilă în lipsa unor probe testimoniale.

ADVERTISEMENT

”Or, dacă litigiul ar fi soluţionat definitiv în defavoarea debitorului, fără ca acestuia să-i fie îngăduit să se apere prin administrarea mai multor mijloace de probă decât cele limitate pe care procedura specială de faţă le admite, ar însemna ca dreptul la un proces echitabil să fie puternic erodat în privinţa acestuia, ceea ce nu este admisibil (cf. art. 6 alin. 1 Cod proc. civ.).

Aşadar, având în vedere că nu se poate stabili caracterul cert al creanţei fără a se administra proba testimonială solicitată de către debitoare, în condiţii de contradictorialitate, pentru a se stabili dacă serviciile au fost executate în mod corespunzător de către creditor, debitoarea invocând in prezenta cauză excepţia de neexecutare a contractului, pentru soluţionarea căreia este necesară administrarea unui probatoriu mai amplu decât cel permis în procedura ordonanţei de plată, cererea va fi respinsă ca inadmisibilă, creditorul având posibilitatea de a-şi valorifica pretenţiile pe calea dreptului comun”, au arătat judecătorii de la Tribunalul București.

ADVERTISEMENT

Marius Tucă ia în calcul insolvența Aleph

Marius Tucă nu a renunțat, însă. FANATIK a aflat că jurnalistul a mai deschis două litigii, unul contra Aleph Media, celălalt împotriva companiei Docudrama, care au ca obiect ”procedura insolvenței”.

Deși cele două firme nu se află în stare de insolvență, Tucă vrea să se asigure că, în cazul deschiderii unei astfel de proceduri, el va intra pe lista creditorilor.

Aleph Media, datorii de peste 55 de milioane de lei

Aleph Media SRL a încheiat anul 2021 cu pierderi de peste 58 de milioane de lei și datorii de 55,2 milioane lei, la o cifră de afaceri de 4,79 milioane lei. Societatea este deținută de Prosperya Financial Management, iar asociați minoritari sunt Zazu Film SRL și Ana Cristina Iacob.

Docudrama, companie de producție video și programe de televiziune a înregistrat, anul trecut, un profit de 1,26 milioane lei, având o cifră de afaceri de 5,03 milioane lei și datorii de 5,58 milione lei. Aleph Media SRL este asociat majoritar, în timp ce Daniel Iacob deține sub 1% din părțile sociale.

ADVERTISEMENT