News

Mărturiile cutremurătoare ale voluntarilor români din armata ucraineană: ”Mor foarte mulți oameni, un măcel continuu”

După ce Rusia a invadat Ucraina, președintele Zelenski a creat Legiunea Internațională pentru străinii care doresc să se alăture forțelor armate ale Kievului.
28.02.2023 | 08:28
Marturiile cutremuratoare ale voluntarilor romani din armata ucraineana Mor foarte multi oameni un macel continuu
Președintele Zelenski a creat Legiunea Internațională după începerea invaziei ruse Foto: Captură de ecran Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Printre acești voluntari sunt și români. Câțiva dintre ei au vorbit despre ce se întâmplă pe front, cât de pregătiți sunt militarii ruși și cei ucraineni și care pare a fi strategia lui Vladimir Putin în acest conflict sângeros.

Mărturiile cutremurătoare ale voluntarilor români din armata ucraineană

Voluntarii români au venit să lupte în Ucraina pentru că sunt convinși că invazia lansată de președintele Rusiei este nedreaptă și și-au dorit să ajute popurul ucrainean, potrivit unui interviu realizat de echipa Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

“Suntem, din câte știu eu, trei batalioane. Nu câștigă nimeni. Pierde toată lumea. Mor foarte mulți oameni acolo, uneori efectiv de degeaba. Locul unde luptăm acuma e un sat care practic în ruină.

Și în satul ăla luptăm de mai bine de o lună. Înaintează rușii, îi respingem. Înaintăm noi, ne resping ei. Este efectiv un măcel ușor, dar continuu”, a declarat un voluntar român.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai vorbit și despre nivelul de pregătire al oamenilor trimiși de Putin în luptă, dacă sunt sau nu soldați profesioniști, și cum se desfășoară confruntările dintre forțele ucrainene și cel ruse.

“Unii da, unii nu. Primele valuri sunt carne de tun, pentru că vor să descopere pozițiile noastre, să vadă puterea de foc pe care o avem, modul de reacție și apoi, treptat, treptat, după fiecare val, vin tot mai bine pregătiți, profesioniști”, mai spune voluntarul român.

ADVERTISEMENT

”Nu le pasă deloc de oameni”

Un militar ucrainean a vorbit la rândul său cu jurnaliștii: “Sunt o groază de oameni pe care îi trimit şi nu le pasă deloc de ei. Aşa că nu numără câţi trebuie să fie uciși pentru ajunge în ţara noastră, dar noi nu le vom da niciodată această șansă”.

Acesta a precizat și că mulți dintre ucrainenii care au ajuns să lupte pe front au fost nevoiți să învețe pentru că nu erau profesioniști, dar au făcut-o mult mai repede decât rușii, motivați de faptul că trebuie să-și apere patria și familia.

ADVERTISEMENT

“Am lucrat ca un simplu manager, un om de birou tipic. Aşadar, în prima zi de război, când a început, am înţeles că familia mea trebuie dusă în străinătate. Iar treaba bărbatului este să se întoarcă să îşi protejeze ţara”, a mai spus militarul ucrainean.

“Nu știu exact care sunt pozițiile ucrainenilor sau rușilor, dar după modul în care se desfășoară operațiunile în mare parte despre asta e vorba să provocăm cât mai multe pierderi și să ne pregătim pentru ofensivă”, a mai spus voluntarul român.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se...
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”