News

Masca de protecție, obligatorie inclusiv pe stradă! Decizie drastică luată de autorităţile din Argeş

28.07.2020 | 12:25
Masca de protectie obligatorie inclusiv pe strada Decizie drastica luata de autoritatile din Arges
ADVERTISEMENT

Masca de protecție va fi purtată în orice moment al zilei de către cetățenii județului Argeș, indiferent că vorbim despre o plimbare în parc, mersul la terase, cluburi sau alte zone unde există riscul aglomerării.

Prefectul Emanuel Soare a declarat că din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus a fost nevoie să se ia o astfel de decizie la baza întregului județ Argeș.

ADVERTISEMENT

Decizia intră în vigoare începând cu 30 iulie, iar argeșenii și cei care intră în județul Argeș sunt obligați să poarte masca de protecție în toate spațiile publice.

Masca de protecție, obligatorie peste tot în Argeș

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât, marți, 28 iulie, ca masca de protecție să fie un accesoriu pe care toți românii care locuiesc și traversează zona județului Argeș să-l poarte.

ADVERTISEMENT

„ Masca e obligatorie oriunde există mai mult de două persoane care se întâlnesc, indiferent că este spațiul public sau spațiu închis. Vorbim despre aglomerări în mijloacele de transport public, aglomerări în mijloacele de navetă tip maxi-taxi, aglomerările care se fac la schimbarea de tură în cadrul companiilor care lucrează pe schimburi și de aglomerările care se realizează fie în spații de tip terase, cluburi sau în spațiile publice, în zonele centrale, zonele de parcuri unde oamenii se adună. Măsurile se aplică la nivelul întregului județ.”, a precizat prefectul Soare, pentru Curierul zilei.

De asemenea, prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a anunțat noi restricții în ceea ce privește activitatea teraselor sau a evenimentelor din zonă. „ Vor fi restricții privitoare la funcționarea teraselor. Și evenimentele private care se desfășoară în aceste locaţii vor trebui să se adapteze acestui program. Fast-food-urile și sălile de jocuri de noroc vor avea programul limitat.”, a mai spus prefectul.

ADVERTISEMENT

O altă măsură importantă pe care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a pus-o în aplicare este pentru mijloacele de transport în comun, care nu mai au voie să se deplaseze dacă cetățenii nu au mască de protecție pe față, chiar dacă este vorba despre o singură persoană aflată în mijlocul de transport în comun.

Momentan, prefectul Emanuel Soare a menționat că județul Argeș nu se va închide și că cele 12 localităţi din judeţ nu sunt vizate închidere.

ADVERTISEMENT

Situația coronavirus în Argeș și în România

Masca de protecție a devenit un accesoriu obligatoriu în județul Argeș după ce s-au înregistrat un foarte mare număr de cazuri de îmbolnăvire. Astfel că, în zona menționată au fost semnalate până în momentul de față 2.814 de îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

„ De la începutul pandemiei, avem efectuate peste 17.000 de teste, aproximativ 10.000 de persoane s-au testat. Avem o medie zilnică de cel puţin 350 de teste. Din cele 17.000 de teste, aproximativ 4.000 de teste au fost făcute de către corporaţii, de către persoane private, la cerere. Dacă am un angajator unde am un caz de infectare, angajatorul ia decizia să testeze toţi angajaţii. Avem foarte multe cazuri pentru că şi testăm, le şi identificăm, şi avem practic o imagine mult mai reală legată de ceea ce se întâmplă în teren.”, spunea Soare, în urmă cu o săptămână, explicând și numărul mare de îmbolnăviri motivat de testarea în număr foarte mare a cetățenilor.

În România, până azi, 28 iulie 2020, au fost confirmate 45.902 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 25.794 s-au vindecat, iar 2.206 de români au murit de COVID-19.

ADVERTISEMENT