Life

Mascați de la Poliția Capitalei, cercetați disciplinar după ce au fost bodyguarzi la nunta lui Florin Salam. Ce sancțiuni riscă

Patru mascați din cadrul Poliției Capitalei sunt cercetați disciplinar după ce a ieșit la iveală că au fost angajați ca și bodyguarzi la nunta lui Florin Salam.
14.06.2022 | 17:33
Mascati de la Politia Capitalei cercetati disciplinar dupa ce au fost bodyguarzi la nunta lui Florin Salam Ce sanctiuni risca
Patru angajați SAS, cercetați disciplinar după ce ar fi fost gărzi de corp la nunta lui Florin Salam. Foto: Fanatik/ Inquam/ Cosmin Enache
ADVERTISEMENT
14-06-2022
14:40

Florin Salam și Roxana Dobre, în luna de miere: "Nu știm despre ce e vorba"

FANATIK i-a contactat pe Roxana Dobre și pe Florin Salam, dar cei doi au refuzat să facă declarații pe marginea subiectului. 

„Nu știu despre ce este vorba. Suntem în luna de miere”, ne-a declarat Roxana Dobre, după ce în presă au apărut informații privind cercetarea disciplinară a patru luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), din cadrul Poliției Capitalei, care au lucrat ca bodyguarzi la nunta ei cu Florin Salam, desfășurată pe 1 iunie, în Mamaia.

Patru luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) din cadrul Poliței Capitalei sunt cercetați și riscă să aibă dosar penal după ce ar fi participat, în calitate de gărzi de corp, la nunta lui Florin Salam cu Roxana Dobre, care a avut loc pe 1 iunie.

Angajați ai Poliției Capitalei, cercetați disciplinar după ce ar fi fost bodyguarzi la nunta lui Florin Salam

Florin Salam și Roxana Dobre s-au căsătorit cu mare fast pe 1 iunie, la malul mării. După ceremonia religioasă care a avut loc în Constanța, a urmat o petrecere cu sute de invitați într-un prestigios club din Mamaia.

ADVERTISEMENT

Nume sonore din showbiz au fost prezente la eveniment, Alex Velea, Gabi Bădălău, dar și oameni de afaceri și lideri ai lumii interlope, printre care și Ion Balint, cunoscut sub numele de Nuțu Cămătaru.

Două săptămâni mai târziu, ofițerii Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) au întocmit un raport, pe care l-au predat Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

ADVERTISEMENT

Din acesta reiese că patru angajați ai Poliției Capitalei au fost angajați ca și gărzi de corp la nunta „regelui manelelor”, se arată într-un articol al publicației Gândul. 

Ce riscă angajații Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS)?

Conform sursei citate, acțiunile celor patru angajați SAS ar fi ajuns la urechile superiorilor după ce ar fi fost recunoscuți în mai multe imagini de la eveniment răspândite în spațiul public.

ADVERTISEMENT

Cei patru bărbați ar fi fost, deja, nevoiți să ofere explicații și ar fi cercetați disciplinar. Cu toate acestea, ei s-ar putea alege și cu dosar penal.

Astfel, dacă se dovedește că nu este prima dată când încasează sume de bani „la negru”, pentru care nu plătesc impozite așa cum prevede legea și au venituri care nu sunt trecute în declarația de avere, aceștia ar putea mari probleme.

ADVERTISEMENT

De altfel, Poliția Capitalei a declarat până în acest moment că a fost dispusă „efectuarea de verificări prin Serviciul de Control Intern, iar la finalizarea acestora, în funcție de rezultat, vor fi dispuse măsuri în consecință”.

În art. 23, alin. 5 din Codul Polițistului se prevede expres că „Măsurile disciplinare se stabilesc și se aplică numai după efectuarea cercetării prealabile. În cazurile în care prin aplicarea sancțiunilor disciplinare se dispune amânarea promovării în grade profesionale sau funcții superioare ori se aduce atingere raporturilor de serviciu ale polițistului, cercetarea prealabilă este urmată în mod obligatoriu de consultarea consiliilor de disciplină special constituite”.

De asemenea, la art. 24 este prevăzut că „Încălcarea principiilor și regulilor prevăzute de prezentul cod atrage răspunderea disciplinară, civilă sau penală a celui vinovat, în condițiile legii”.

Asta înseamnă că, în cazul în care va fi deschisă o anchetă penală pentru că ar fi încasat bani la negru, luptătorii care au lucrat ca bodyguarzi la nunta lui Florin Salam vor putea fi cercetați pentru evaziune fiscală, pedeapsa legală în acest caz fiind o amendă, în cazul în care suma nu depășește 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT