Life

Mașina ARO rară care a fost scoasă la vânzare. Prețul poate fi unul accesibil pentru pasionați

Mașina ARO rară care s-a scos la vânzare. Are un preț accesibil pentru cei pasionați. Ce specificații are autovehiculul.
17.12.2023 | 14:57
Masina ARO rara care a fost scoasa la vanzare Pretul poate fi unul accesibil pentru pasionati
O mașină ARO rară a fost scoasă la vânzare. Sursa foto: aro4x4.ro /Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mașina ARO rară care a fost scoasă de curând la vânzare. Are un preț accesibil pentru cei pasionați, care vor să dețină un astfel de exemplar. Autovehiculul a avut un mare succes în anii ’70.

Mașina ARO rară care a fost scoasă la vânzare. Cu ce preț poate fi cumpărată

A fost scos la vânzare, pe site-urile de profil, un exemplar rar ARO 242, care a fost, inițial, creat cu scopul de a fi un vehicul comercial. Seria 24, care este cea mai întâlnită, a fost fabricată în multe variante.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, s-au fabricat modele în 3 sau 5 uși, dar și camionete, modele cu plafon rigid sau cu prelată. La capitolul motorizări, au fost incluse motoare românești, precum și de origine străină, diesel și pe benzină. Printre cele mai rare modele ale producătorului se numără ARO 242.

Din moment ce mașinile au un caracter utilitar, au fost folosite intens și nu au fost îngrijite corespunzător. Din această cauză, au ajuns să devină epave sau au fost casate.

ADVERTISEMENT

Modelul 242 a participat la câteva competiții auto din România, dar și de peste hotare. Nu a fost un model foarte popular, iar în prezent are un preț destul de mare.

Autovehiculul scos la vânzare este echipat cu un motor Toyota pe benzină, are servodirecție și a primit un bord nou, după cum se arată în descriere, potrivit Pro Motor. De asemenea, volanul a fost împrumutat de la o Dacia Nova.

ADVERTISEMENT

Pentru acest exemplar, cei interesați trebuie să scoată din buzunar suma de 3.500 de euro, mai menționează anunțul. Este vorba despre un model rar, așa că prețul este unul destul de accesibil pentru cei pasionați.

Mașinile ARO, succes răsunător în secolul XX

În perioada 1957 – 2006, la Uzina ARO de la Câmpulung Muscel s-au fabricat peste 380.000 de autoturisme. În acea perioadă, mașinile erau robuste, ieftine și se întrețineau ușor, motiv pentru care aveau mai mult succes.

ADVERTISEMENT

Mașinile IMS 57 au fost primele care au fost fabricate la uzina din județul Argeș. La începutul anilor ’70, a început fabricarea ARO, care a fost proiectat și produs în totalitate de către români.

Brandul a ajuns, după puțin timp, să fie situat pe locul al patrulea ca mașină de teren de către revistele de specialitate. Pe primele locuri erau mărcile Jeep (SUA), Land Rover (Marea Britanie) și Toyota (Japonia).

Din 1972, la uzina din Câmpulung Muscel a început producția seriei ARO 24. A avut cel mai mare succes și s-a produs până în 2006, atunci când uzina a dat faliment.

ADVERTISEMENT
Tags: