Life

Mașina Dacia considerată prea urâtă pentru a ieși cu ea în lume. Aspectul ei i-a făcut pe șoferi să o evite

O mașină de la Dacia a fost considerată prea urâtă pentru a ieși cu ea în lume. Aspectul ei i-a făcut pe șoferi să o evite.
23.03.2024 | 14:31
Masina Dacia considerata prea urata pentru a iesi cu ea in lume Aspectul ei ia facut pe soferi sa o evite
Mașina Dacia considerată prea urâtă pentru a ieși cu ea în lume. Sursă foto: Pinterest, playtech / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mașina de la Dacia despre care vorbim a fost considerată mult prea urâtă. Din cauza aspectului ei, șoferii au ales să o evite. Unora se pare că le era chiar rușine să iasă cu ea în lume.

Mașina Dacia considerată prea urâtă pentru a ieși cu ea în lume

De-a lungul anilor, Dacia a venit cu fel de fel de modele. Unele le mai vedem și astăzi pe străzi, în timp ce altele au dispărut complet în ultimele două decenii. Acum, la mare căutare sunt mașinile noi.

ADVERTISEMENT

Nu puțini sunt românii care aleg modelul Dacia Duster. De asemenea, Dacia Logan, dar și Dacia Spring sunt unele dintre modelele pe care românii, dar și străinii le adoră. 

Nu tot timpul însă, producătorul auto a avut așa mare noroc. Mașina Dacia considerată prea urâtă pentru a ieși în lume a existat într-adevăr, iar oamenii au evitat să o cumpere tocmai din cauza aspectului său.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Dacia MPV. Tu ai auzit despre ea? În primul rând, această mașină a fost o încercare a companiei de a crea un van. Rezultatul a fost un eșec. De altfel mașina Dacia produsă atunci a fost considerată cel mai urât autoturism făcut vreodată de companie.

Dacia nova MPV, un adevărat eșec

Cum arăta Dacia nova MPV? A apărut pe la sfârșitul anilor ‘90, însă aspectul exterior se pare că nu a fost atât de important pentru producători. Fabricată în 1998, mașina de la Dacia a fost inspirată după Renault 11, dar și Peugeot 309.

ADVERTISEMENT

Dacia Nova MPV era practic un van monovolum cu 7 locuri și în 5 uși. Iar într-o oarecare măsură poate fi comparată cu actuala Dacia Lodgy. Aspectul exterior însă face toată diferența, iar asta se poate vedea chiar și în imagini.

Mașina Dacia MPV avea un spate exagerat de alungit. Iar deși la prima vedere autoturismul oferea un spațiu generos, atât pentru pasageri, cât și pentru marfă, mulți șoferi nu și-au dorit niciodată să conducă așa ceva.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, Dacia MPV a rămas cunoscută ca fiind unul dintre cele mai mari eșecuri ale companiei din istorie. Nu de puține ori, aceasta a fost catalogată ca fiind una dintre cele mai urâte mașini din lume.

Mașina Dacia considerată prea urâtă pentru a ieși cu ea în lume. Sursă foto: playtech / colaj Fanatik
Mașina Dacia considerată prea urâtă pentru a ieși cu ea în lume. Sursă foto: playtech / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT