News

Maşină lovită de tren în Braşov, în Vinerea Mare. Un băiat de 18 ani este inconştient

Accident cu victime vineri, în judeţul Braşov, la o trecere de nivel cu calea ferată. O maşină în care se aflau două persoane a fost lovită de tren.
14.04.2023 | 18:24
Masina lovita de tren in Brasov in Vinerea Mare Un baiat de 18 ani este inconstient
Imagine de la accidentul din Vinerea Mare, din Braşov Foto: ISU Braşov
ADVERTISEMENT

Un grav accident a avut loc vineri, la o trecere la nivel cu calea ferată, din judeţul Braşov, o maşină fiind lovită de tren pe drumul care face legătura între localităţile Cărpiniş şi Prejmer. La faţa locului au fost direcţionate echipaje ale Poliţiei Rutiere, care efectuează cercetări pentru a se stabili condiţiile şi circumstanţele în care a avut loc accidentul.

Un bărbat de 47 de ani are multiple traumatisme

La fata locului s-au deplasat 2 echipaje SMURD, 1 echipaj pentru descarcerare si un echipaj cu apă si spumă. De asemenea, după cum relatează presa braşoveană, în zonă a fost trimis și elicopterul SMURD, una dintre victime aflându-se în stare critică.

ADVERTISEMENT

“Primele date indică existenţa a două persoane vătămate corporal, dintre care una în stare de inconştienţă”, a precizat IPJ Braşov, într-un comunicat. Ulterior, s-a constatat că această persoană ar fi un băiat în vârstă de 18 ani, politraumatizat, intubat și ventilat mecanic, el fiin transportat la UPU Brasov.

De asemenea, tot la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Braşov a ajuns o persoană de sex masculin, în vârstă de 47 ani, cel mai probabil tatăl tânărului intubat, acesta suferind un traumatism toracic-abdominal şi aflându-se şi el în stare desrtul de gravă.

ADVERTISEMENT

Nu mai departe de luna trecută, în judeţul Dolj, în comuna Almăj, o mașină condusă de un tânăr de 21 de ani a fost lovită de un tren de persoane, conducătorul auto ignorând semnalul de a opri la trecerea la nivel cu calea ferată. În urma evenimentului, tânărul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la spital.

De asemenea, o tânără în vârstă de 22 de ani a fost rănită în urmă cu două luni, după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de un tren, în localitatea Huc, din judeţul Vaslui. „În accident au fost implicate un autoturism şi un tren aflat în proprietatea unui operator privat.

ADVERTISEMENT

În autoturism se afla o femeie în vârstă de 22 ani, iar în tren, doi călători şi conductorul. La sosirea echipajelor de intervenţie a fost găsit un autoturism avariat, care fusese deplasat pe calea ferată aproximativ 20 de metri şi o persoană neîncarcerată. Conducătoarea auto prezenta mai multe traumatisme.

Aceasta a fost evaluată şi a primit îngrijiri medicale în ambulanţa SMURD, ulterior fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Persoanele aflate în tren nu au necesitat îngrijiri medicale”, declara purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

ADVERTISEMENT

Tot în luna februarie, dar în Arad, un tânăr a murit pe scaunul din dreapta şoferului, după ce mașina în care se afla a fost lovită de o garnitură de tren, la trecerea de nivel cu calea ferată pe DN79, în localitatea Nădab. În 2022, tot aici îşi găsise sfârşitul o fată de 22 de ani, în condiţii similare.

ADVERTISEMENT