News

Mașină lovită în plin de tren în Bistriția. Șoferul a murit pe loc. Printre victime se numără și doi copii

10.12.2020 | 21:24
Masina lovita in plin de tren in Bistritia Soferul a murit pe loc Printre victime se numara si doi copii
ADVERTISEMENT

Un grav accident rutier s-a produs joi seara, în jurul orei 19:30, la o trecere de cale ferată din localitatea Rebrișoara, județul Bistrița-Năsăud, după ce o mașină în care se aflau un adult și doi copii a fost lovită în plin de tren.

În urma impactului puternic, bărbatul a murit pe loc, iar fetițele sale, în vârstă de 4, respectiv 5 ani, s-au ales cu răni grave și au fost transportate de urgență la spital, în stare de inconștiență.

ADVERTISEMENT

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, la fața locului au intervenit modulul SMURD din cadrul Secției de pompieri Năsăud și un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă din cadrul ISU Bistrița-Năsăud. De asemenea, în sprijin a fost trimis un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, în ciuda eforturilor depuse de medici, pentru șoferul autoturismului nu s-a mai putut face nimic.

Accident înfiorător în Bistrița-Năsăud. O mașină a fost izbită în plin de tren

Echipajele de intervenție au găsit la locul indicat trei victime încarcerate, doi copii și un adult. Echipajele de descarcerare lucrează pentru extracția victimelor.

ADVERTISEMENT

Din păcate, bărbatul prezintă leziuni incompatibile cu viața, iar cei doi copii sunt inconștienți (cu respirație).

Victimele au fost extrase din autoturismul distrus în totalitate. O fetiță este inconștientă, cu suspiciune de fractura de baza de craniu, intubată de către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

ADVERTISEMENT

Cealaltă fetiță este în echipajul de prim ajutor SMURD, asistat de medicul de la Serviciul de Ambulanță Județean, politraumatizată, nivel de conștientă alterat”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Fetița intubată a fost t ransportată de urgență la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca. Pentru eliberarea și extragerea victimelor a fost nevoie de îndepărtarea mai multor elemente de caroserie – stâlpi, portiere, banchete.

ADVERTISEMENT

Pe timpul extragerii, fetițele au fost monitorizate în permanență de echipajele de intervenție. Între timp, oamenii legii au demarat o anchetă și urmează să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs tragedia.

ADVERTISEMENT