News

Mașină premium și vilă de 300 mp în București. Ce salariu avea fosta directoare de la școala în care un elev susține că a fost violat

Fosta directoare a Școlii ”Nicolae Titulescu” din București, acolo unde un elev ar fi fost violat de două ori în toaletă, conduce unitatea de învățământ de aproape 16 ani.
05.03.2024 | 15:08
Masina premium si vila de 300 mp in Bucuresti Ce salariu avea fosta directoare de la scoala in care un elev sustine ca a fost violat
Iudita Popteanu, fosta directoare a Școlii Gimnaziale ”Nicolae Titulescu” din București / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Antena 3, Facebook Școala ”Nicolae Titulescu”
ADVERTISEMENT

Iudita Popteanu, fosta directoarea Școlii Gimnaziale nr 3 ”Nicolae Titulescu” din București, se confruntă cu acuzații grave, după ce părinții unui elev susțin că fiul lor a fost violat de două ori în toaleta instituției de învățământ. Popteanu a declarat că a considerat ”oportun să existe discreție cu privire la caz”, pentru a nu ”retraumatiza” victima.

Ce avere are Iudita Popteanu, fosta directoare de la Școala Gimnazială ”Nicolae Titulescu”

Iudita Popteanu este profesoară de matematică și a condus Școala Nicolae Titulescu din anul 2008. Ea este originară din Huedin și a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității Babeș-Bolyai în anul 1987.

ADVERTISEMENT

Potrivit declarației de avere completată anul trecut, Iulia Popteanu a avut venituri salariale de 79.877, adică aproximativ 6.600 de lei pe lună. Directoarea a mai cîștigat, însă, 6.400 de lei dintr-un teren dat în arendă. Asta pentru că Popteanu deține 27 de hectare de teren moștenite în comuna Cauas, județul Satu Mare.

În 2001, Iudita Popteanu a cumpărat o vilă de 300 mp în București, a cărei unic proprietar este. Fosta directoare mai deține și un autoturism premium, un Audi A7, fabricat în 2012. Profesoara de matematică nu deține alte bunuri de valoare sau conturi bancare, în schimb a contractat un credit bancar de 167.780 de lei, pe care trebuie să-l returneze până în 2026. Cu doi ani în urmă, Iudita Popteanu menționa în document și o pensie de 720 de lei, care nu mai apare pe cea mai recentă declarație de avere.

ADVERTISEMENT

Profesoara susține că a respectat toate procedurile

Fosta directoarea Școlii Gimnaziale ”Nicolae Titulescu” este acuzată public de faptul că nu a intervenit pentru a rezolva situația unui elev de 10 ani, care în 2022 s-a plâns părinților că a fost violat în toaleta unității. Ulterior, în decembrie 2023, minorul a reclamat din nou că a fost supus unei agresiuni sexuale.

Iudita Popteanu a declarat că școala a respectat toate procedurile în vigoare, că în cadrul unității s-a organizat o anchetă internă și că a colaborat cu anchetatorii.

ADVERTISEMENT

”În anul 2022, cercetarea penală a dus la clasarea dosarului și anularea suspiciunii de viol. În legătură cu cea de-a doua acuzație privind un nou posibil caz de viol, vă aducem la cunoștință că în prezent există un nou dosar de cercetare penală”, a declarat Iudita Popteanu, într-o declarație pentru presă.

De cealaltă parte, părinții minorului susțin că dețin un certificat INML care atestă faptul că fiul lor a fost agresat sexual. Aceștia au povestit pentru Observator că au fost la școală pentru a cere explicații, însă răspunsul primit a fost unul șocant.

ADVERTISEMENT

”A ieșit doamna psiholog, că uitați ce mi-a zis doamna directoare să vă întreb, dacă nu cumva l-a abuzat taică-su acasă”, a declarat mama băiatului, pentru sursa citată.

Directoarea și-a dat demisia

Luni seara, premierul Marcel Ciolacu a declarat, într-un interviu la Antena 3, că ”nu va rămâne piatră pe piatră acolo, dacă se confirmă că directoarea a ascuns asemenea fapte”.

Ligia Deca, ministrul educației, a arătat, de asemenea, că a trimis Corpul de Control la Școala ”Nicolae Titulescu” și că dacă se va constata că a fost încălcată procedura de prevenire a violenței în școli, ”responsabilii vor suporta toate rigorile legii”.

În cursul zilei de marți, 5 martie, Iudita Popteanu și-a dat demisia din funcția de director al Școlii Gimnaziale ”Nicolae Titulescu”.

ADVERTISEMENT
Tags: