News

Cazul elevului abuzat la Școala Nicolae Titulescu. Prima reacție a directoarei: „Am considerat oportun să existe discreție”

Noi detalii despre cazul de la Școala Nicolae Titulescu din București, unde un elev ar fi fost abuzat. Ce spune directoarea unității de învățământ
04.03.2024 | 16:22
Cazul elevului abuzat la Scoala Nicolae Titulescu Prima reactie a directoarei Am considerat oportun sa existe discretie
Cazul elevului abuzat la Școala Nicolae Titulescu. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Apar noi informații în cazul elevului abuzat la Școala Nicolae Titulescu din București. Conducerea unității de învățământ a reacționat, după ce în spațiul public au apărut informații cu privire la acest incident șocant și în urma protestelor părinților, desfășurate, luni, în fața școlii.

Ce spune directoarea Școlii Nicolae Titulescu despre cazul elevului abuzat

Potrivit directoarei școlii, coșmarul prin care a trecut băiatul, care ar fi fost abuzat în toaleta școlii, nu a fost făcut public, deoarece a vrut să protejeze intimitatea elevilor implicați. „Am considerat oportun să exite discreție cu privire la caz, neasumând riscul retraumatizării”, a transmis directoarea școlii, conform Hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

Aceasta mai spune că reprezentanții unității de învățământ au luat toate măsurile care se impun în astfel de cazuri, în 2022. De asemenea, conducerea școlii susține că a oferit toate informațiile necesare polițiștilor, după ce au aflat de incident.

„Când a fost sesizată posibila comintere a unui abuz asupra unui elev de către un alt elev al școlii, am pus la dispoziția organelor abilitate din prima clipă toate informațiile necesare pentru facilitarea cercetării cazului.

ADVERTISEMENT

În 2022 cercetarea penală a dus la clasarea dosarului și anularea suspiciunii de viol. În legătură cu a doua acuzație, există un nou dosar de cercetare penală. Până la finalizarea cercetării nu putem oferi alte detalii”, informează directoarea.

Ministrul Educației: „Comportamentele abuzive sunt incompatibile cu un mediu școlar sănătos și sigur”

Pe de altă parte, Inspectoratul Școlar București și Ministerul Educației spun că nu au primit sesizări de la reprezentanții școlii. Ligia Deca, ministrul Educației, informează că sunt făcute verificări cu privire la modul în care conducerea școlii a gestionat acest caz.

ADVERTISEMENT

„Violența, agresiunile și comportamentele abuzive sunt incompatibile cu un mediu școlar sănătos și sigur. Am solicitat Inspectoratului Școlar al Municipiului București să transmită Ministerului Educației concluziile cercetării.

În aceeași măsură, reiterez obligația școlilor de a întreprinde demersurile prevăzute în Procedura privind gestionarea cazurilor de violență. Aceasta stabilește foarte clar pașii de urmat în cazul agresiunilor de orice tip, indiferent dacă sunt semnalate de elevi, cadre didactice sau părinți”, a transmis Ministrul Educației, Ligia Deca.

ADVERTISEMENT

Totodată, Parchetul de pe lângă Tribunalul București desfășoară cercetări. Amintim că părinții elevului susțin că minorul ar fi fost violat de două ori, în toaleta școlii, de către colegi. Primul abuz a avut loc în 2022, atunci când băiatul avea 8 ani. Familia copilului spune că reprezentanții instituției ar fi încercat să mușamalizeze cazul.

ADVERTISEMENT