News

Măștile de protecție sunt periculoase pentru acești copii. Avertismentul a fost făcut de un grup de medici

26.05.2020 | 11:40
Mastile de protectie sunt periculoase pentru acesti copii Avertismentul a fost facut de un grup de medici
ADVERTISEMENT

Măștile de protecție sunt periculoase pentru cei cu vârste de până la doi ani, astfel că acești copii nu ar trebui să le poarte, avertizează un grup medical din Japonia.

Măștile de protecție, periculoase pentru copiii sub doi ani

Măștile de protecție ar reprezenta un pericol mai mare decât nepurtarea lor în cazul celor sub doi ani, astfel că acești copii nu ar trebui să le folosească, potrivit unui avertisment lansat de un grup medical din Japonia, informează Economic Times.

ADVERTISEMENT

Specialiștii japonezi spun că măștile de protecție pot face ca cei mici să respire greu și crește riscul ca aceștia să se sufoce, lansând un apel către părinții copiilor cu vârste de până în doi ani.

În Japonia, premierul Shinzo Abe a ridicat starea de urgență pentru Tokyo și alte patru zone aflate sub restricții majore, luni, după ce numărul cazurilor de coronavirus a scăzut la nivelul întregii țări, avertizând că măsurile ar putea fi reintroduse dacă numărul cazurilor noi va crește.

ADVERTISEMENT

Pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19, experții în sănătate din toată lumea recomandă ca oamenii să poată măști de protecție atunci când este greu de menținut distanțarea fizică, în timp ce tot mai multe state relaxează măsurile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Motivele invocate de medici

Cu toate acestea, Asociația de Pediatrie din Japonia avertizează că măștile de protecție sunt riscante pentru cei mici.

ADVERTISEMENT

„Măștile pot face dificilă respirația pentru că cei mici au căile respiratorii înguste”, ceea ce reprezintă o piedică în a respira pentru copiii mici, spune asociația.

„Să nu mai folosim măștile de protecție pentru copiii sub 2 ani”, mai transmite grupul de medici pe site-ul său.

ADVERTISEMENT

În plus, asociația spune că, până acum, au fost înregistrate foarte puține cazuri mai grave în rândul copiilor, iar cei mai mulți au luat boala de la alți membri ai familiei, fără să existe focare în școli sau creșe.

Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite și Academia Americană de Pediatrie au transmis deasemeni faptul că cei mici, sub doi ani, nu ar trebui să poarte materiale care să le protejeze nasul și gura.

 

ADVERTISEMENT
Tags: