Sport

Măsură radicală împotriva suporterilor care l-au jignit pe Mike Maignan. Ce pedepse au primit

S-a făcut dreptate în cazul lui Mike Maignan. Suporterii care l-a insultat în meciul Udinese - Milan au primit pedepse dure.
24.01.2024 | 21:02
Masura radicala impotriva suporterilor care lau jignit pe Mike Maignan Ce pedepse au primit
Suporterul care l-a insultat pe Mike Maignan a fost suspendat pe viata de catre Udinese
ADVERTISEMENT

Portarul francez a fost victima insultelor rasiste la partida de la Udine și a părăsit terenul în minutul 33, după ce l-a înștiințat pe arbitrul Fabio Maresca despre intențiile sale. Întâlnirea a fost reluată după 5 minute de pauză în care li s-a cerut spectatorilor să înceteze cu scandările.

Suporeterii lui Udinese, interziși pe stadion după insultele la adresa lui Mike Maignan

Într-o mișcare semnificativă pentru combaterea rasismului în fotbal, clubul din Serie A, Udinese, a identificat și ulterior a interzis pe viață cinci suporteri responsabili pentru abuzul rasial împotriva portarului AC Milan, Mike Maignan.

ADVERTISEMENT

După ce în primă fază a identificat un ultras și-a aplicat interdicția pe viață de intrare pe stadion, clubul Udinese a anunțat că alți patru suporteri au primit o pedeapsă similară după incidentele din weekend.

”Udinese poate confirma că a identificat alte patru persoane în legătură cu incidentul de discriminare la adresa jucătorului Mike Maignan de la AC Milan. Aceste persoane vor fi, de asemenea, interzise pe viață de pe Bluenergy Stadium.

ADVERTISEMENT

Așa cum a fost cazul încă de la început, clubul și-a continuat colaborarea cu poliția, reafirmându-și hotărârea absolută de a-i pedepsi pe vinovați, ca dovadă a angajamentului său concret împotriva oricărei forme de discriminare”, se arată pe site-ul oficial al grupării friulane.

În plus, poliția italiană a precizat că cei patru fani au primit o interdicție de a intra pe toate stadioanele din Italia timp de 5 ani. Aceasta este interdicția maximă care poate fi dată de autorități celor care comit pentru prima dată abuzuri rasiste la meciurile de fotbal, dar cluburile individuale pot aplica interdicții mai lungi pe terenurile proprii.

ADVERTISEMENT

Gianni Infantino, mesaj de susținere pentru Maignan

Maignan a declarat că suporterii lui Udinese au imitat zbieretele maimuțelor. Portarul în vârstă de 28 de ani a fost însoțit de colegii săi de echipă, iar meciul a fost suspendat timp de aproximativ 5 minute înainte ca aceștia să revină pe teren. AC Milan a câștigat în cele din urmă cu 3-2.

“Într-un efort comun cu autoritățile locale de poliție și utilizând camerele de securitate ale stadionului Bluenergy, Udinese Calcio a identificat primul individ responsabil pentru comportamentul discriminatoriu îndreptat împotriva jucătorului AC Milan, Mike Maignan.

ADVERTISEMENT

Această persoană va primi o interdicție pe viață de la participarea la orice meci al Udinese Calcio. Această interdicție intră în vigoare imediat. Credem că astfel de măsuri puternice sunt necesare pentru a transmite un mesaj clar că rasismul nu are loc în fotbal sau în societate”, a fost mesajul clubului Udinese după identificarea primului suporter care a avut comportament rasist la meciul cu AC Milan.

Maignan a primit sprijin din partea comunității fotbalului în urma abuzurilor și a emis un comunicat cerând autorităților să ia măsuri mai drastice. Președintele FIFA, Gianni Infantino, a sugerat că orice echipă ale cărei galerii îi insultă rasial pe jucători ar trebui să piardă automat meciul.

“Dacă președintele FIFA crede că această idee poate fi transformată într-o regulă, poate să o facă, ne vom adapta la principiile ghidate de FIFA”, a declarat președintele federației italiene de fotbal, Gabriele Gravina.

ADVERTISEMENT
Tags: