News

Măsuri de urgență în Sinaia. Ce s-a stabilit pentru a se evita aglomerația

19.12.2020 | 18:58
Masuri de urgenta in Sinaia Ce sa stabilit pentru a se evita aglomeratia
ADVERTISEMENT

Autoritățile au fost nevoite să ia o serie de măsuri de urgență în Sinaia, în urma aglomerației create după deschiderea pârtiilor de ski.

Regulile impuse pe perioada pandemiei au fost încălcate de sute de români care au stat la coadă ca să urce în telescaun.

ADVERTISEMENT

În urma situației generate, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al oraşului Sinaia a decis ca măsurile suplimentare pentru prevenirea răspândirii infectării să fie luate imediat în zonele aglomerate ale domeniului schiabil, a anunţat primăria.

Sinaia ia măsuri de urgență pentru a scăpa de aglomerație după ce oamenii s-au închesuit pe pârtiile de ski și la telegondolă

În primul rând, Primarul Vlad Oprea a cerut ca numărul jandarmilor, al jandarmilor montani și al polițiștilor să fie suplimentat.

ADVERTISEMENT

Această decizie este luată pentru ca măsurile sanitare să fie respectate de oamenii prezenți în weekend la Cota 1000, 1400, 2000, în Valea Soarelui şi Valea Dorului.

De asemenea, CLSU a decis să trimită o cerere pentru a primi sprijin din partea Garnizoanei Predeal – Batalionul 21 Vânători de Munte.

ADVERTISEMENT

Urmează să fie stabilit și un Proiect de Hotărâre a Consiliului Local Sinaia care să permită forţelor de ordine să aibă posibilitatea de a aplica sancţiuni acelora care nu respectă regulile de funcţionare a domeniului schiabil, potrivit Primăriei.

Măsuri suplimentare la Sinaia. Se vor auzi mesaje audio din 15 în 15 minute

Operatorii pe cablu vor trebui să creeze culoare de trafic prin montarea de garduri şi parapeţi. În plus, vor trebui să difuzeze mesaje audio în care să li se amintească oamenilor că trebuie să respecte regulile impuse de starea de alertă: distanţare şi mască. Aceste mesaje vor fi redate din 15 în 15 minute.

ADVERTISEMENT

Totodată s-au luat decizii pentru fluidizarea traficului rutier și creșterea numărului de locuri de parcare. De sâmbătă s-a decis deschiderea traficului auto pe Drumul Cotei, dar şi crearea unui segment de drum cu sens unic, de la intersecţia străzilor Drum Nou Cota 1400 şi Calea Codrului ( Hotel Ioana) până la Cabana Schiori.

ADVERTISEMENT
Tags: