News

Oficial. Restricții de Revelion 2020. Ce nu ai voie să faci în noptea dintre ani

11.12.2020 | 10:00
Oficial Restrictii de Revelion 2020 Ce nu ai voie sa faci in noptea dintre ani
ADVERTISEMENT

Având în vedere că bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus crește pe zi ce trece și pune la grea încercare un sistem sanitar care nu părea deloc pregătit să facă față unei astfel de situații, petrecerile în aer liber de Anul Nou vor fi amânate până la anul.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, ceea ce înseamnă că restricțiile vor rămâne valabile inclusiv în perioada sărbătorilor.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, atât de Crăciun, cât și în noaptea dintre ani va trebui să rămânem în casă sau, cel mult, în apropierea acesteia și să respectăm cu sfințenie măsurile impuse de autorități. „Încercaţi pe cât posibil să limitaţi întâlnirea cu cât mai mulţi oameni. Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal”, este îndemnul adresat cetățenilor.

Adio petreceri de Revelion. Toate restricțiile rămân valabile

E foarte important ca persoană fiecare ce va face, ca familie ce va face. În Bucureşti, numai în ultimele două zile am avut aproape de 2.000 de cazuri. Asta înseamnă o presiune care va fi asupra sistemului sanitar în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă ca toată lumea să respecte portul măştii peste tot, distanţarea, măsurile de igienă, măsurile de telemuncă sau muncă la domiciliu sau combinarea, separarea în două grupuri a celor care merg la lucru.

De sărbători, vă rog, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră şi a celor din familia dumneavoastră, în special a celor în vârstă. Încercaţi, pe cât posibil, să limitaţi întâlnirea cu cât mai mulţi oameni. Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal

ADVERTISEMENT

Gândiți-vă că situația nu este sub control. În următoarea perioadă va fi presiune asupra sistemului sanitar și trebuie ca fiecare dintre noi să respecte măsurile. Noile măsuri nu sunt legate de Guvernul interimar sau Guvernul cu puteri depline. Legislația ne permite să luăm măsuri prin hotărâri de Guvern”, a declarat Raed Arafat.

Se poate merge cu colindul ? Anunțul șefului DSU

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență recomandă, totodată, evitarea colindatului din casă în casă, chiar dacă este o tradiție pe care oamenii o adoră și o respectă cu sfințenie încă din cele mai vechi timpuri.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește colindatul, pot să fie 3 persoane care merg de la casă la casă, dar evitați, chiar dacă este o tradiție. Intratul în mai multe case, mai scoți masca, riscul de infecție crește și pentru tine și pentru ceilalți.

Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Dacă vorbim de petreceri de sute de oameni, mii de oameni în stradă, asta clar nu. Nu vor fi festivităţi, cum au fost în alţi ani în centru în care să se întâlnească populaţia”, a mai spus Raed Arafat.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul