News

Măsuri fără precedent pentru populație. Nicolae Ciucă: ”Peste 2,4 milioane de români vor primi bani”

Anul 2023 va fi unul foarte dificil pentru români, motiv pentru care guvernul vrea să adopte măsuri sociale fără precedent.
07.01.2023 | 16:20
Masuri fara precedent pentru populatie Nicolae Ciuca Peste 24 milioane de romani vor primi bani
Nicolae Ciucă anunță ajutoare importante pentru populație, în timp de criză / Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Milioane de români vor primi ajutoare de la Guvernul României, în acest an, anunță premierul Nicolae Ciucă într-o postare pe pagina lui de Facebook.

Ciucă promite ajutoare de încălzire, hrană, energie și școlarizare

Șeful executivului susține că, în acest an, peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin pentru achiziționarea de alimente. Ajutorul va fi în valoare de 250 de lei și se va acorda la fiecare două luni.

ADVERTISEMENT

De asemenea, circa patru milioane de români vor beneficia de 700 de lei, ajutor de încălzire, care se vor plăti în februarie și septembrie. De asemenea, spune Ciucă, de ajutoare vor mai beneficia elevii din mediile defavorizate și mamele cu nou-născuți.

Nicolae Ciucă: ”Sprijinul va fi acordat prin fonduri europene”

”În contexte economice dificile, este datoria noastră să ajutăm categoriile vulnerabile. Am făcut-o în 2022 și vom continua și anul acesta.

ADVERTISEMENT

Am identificat modalități prin care acest sprijin să fie acordat de Guvern prin fonduri europene, astfel încât să putem veni direct în ajutorul cât mai multor cetățeni.

În 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni, pentru alimente. De asemenea, aproximativ patru milioane de români vor beneficia, în lunile februarie și septembrie, de 700 de lei pentru plata facturilor la energie, la nivelul fiecărei gospodării.

ADVERTISEMENT

Pentru cei din medii defavorizate, peste 400.000 de elevi vor fi ajutați cu 500 lei pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte în anul școlar 2022-2023, iar mamele cu nou-născuți vor primi un tichet social de 2.000 de lei”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina lui de Facebook.

Premierul spune că a găsit rețeta unei guvernări responsabile

Premierul spune că guvernul se va concentra pe accesarea de fonduri europene prin programe sociale. Astfel, mai arată acesta, bugetul statului nu va fi destabilizat și nu vor fi puse în pericol investițiile.

ADVERTISEMENT

Ciucă spune că aceasta este rețeta unei guvernări responsabile, care să aibă grijă de toți cei aflați în nevoie.

ADVERTISEMENT