News

Materialele folosite la marcajul rutier au provocat explozia unei dube, la Vâlcea. Doi muncitori au fost răniţi

Incident grav în localitatea Horezu. Două persoane au ajuns la spital, după ce autoutilitara în care se aflau a explodat.
17.10.2023 | 17:50
Materialele folosite la marcajul rutier au provocat explozia unei dube la Valcea Doi muncitori au fost raniti
Explozia unei dube, la Vâlcea. Foto ISU Vâlcea
ADVERTISEMENT

Materialele folosite la marcajul rutier au provocat o explozie urmată de un incendiu la o autoutilitară, în județul Vâlcea. Incidentul s-a produs, marți, în localitatea Horezu. Duba respectivă era încărcată cu mai multe produse utilizate la efectuarea marcajelor rutiere.

Materialele folosite la marcajul rutier au provocat explozia unei dube

Se pare că explozia s-a produs la un recipient în care se afla diluant. Forțele de intervenție au fost solicitate printr-un apel la 112 să vină la fața locului pentru a stinge incendiul și pentru a acorda primul ajutor victimelor.

ADVERTISEMENT

În interiorul autovehiculului se aflau trei muncitori. Doi dintre aceștia au fost grav răniți, prezentând arsuri la mâini, față și răni la picioare. Victimele au fost preluate de urgență și transportate la spitalul din Horezu.

Cea de-a treia persoană, care se afla în dubă, a fost evaluată de medicii sosiți la locul solicitării. Din câte se pare, aceasta nu a suferit răni, refuzând să fie transportată la unitatea medicală pentru a fi supusă investigațiilor suplimentare.

ADVERTISEMENT

„Au fost trei persoane implicate şi, din păcate, două victime au fost transportate la CPU Horezu şi prezintă TCC, răni la membrele inferioare, epistaxis şi arsuri uşoare la nivelul feţei şi membrelor superioare.

Cea de-a treia persoana a fost evaluată şi a refuzat transportul la spital”, au transmis, marți, 17 octombrie, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, cu privire la incident.

ADVERTISEMENT

Potrivit ISU, recipientul care a explodat era încărcat cu aproximativ 50 l diluant. Incidentul s-a produs în urma unei supraîncălziri a compresorului din dotarea autospecialei. Incendiul se manifesta la compartimentul motor, atunci când au ajuns pompierii, conform presei locale. În scurt timp, salvatorii au reușit să stingă focul.

Explozie urmată de incendiu într-o locuință din Capitală

O explozie urmată de un incendiu a avut loc, în urmă cu aproximativ o săptămână, într-un apartament din București, de pe Calea Griviței. Zeci de locatari au fost evacuați după producerea deflagrației.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu au fost victime. „Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs ca urmare a unei explozii într-un apartament pe Calea Griviței. Incendiul se manifestă cu degajari mari de fum la nivelul balconului, etajul 6”, au transmis pompierii bucureșteni, la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT
Tags: