Sport

Max Verstappen a câștigat MP de Formula 1 al Belgiei. Cine a completat podiumul

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei. Olandezul a început cursa de pe locul al 6-lea. Podiumul a fost completat de Sergio Perez și Charles Leclerc.
30.07.2023 | 19:29
Max Verstappen a castigat MP de Formula 1 al Belgiei Cine a completat podiumul
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Max Verstappen (Red Bull Racing) a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, deși a început cursa de pe locul al 6-lea. Campionul mondial a devenit lider după 17 tururi și nu a mai cedat inițiativa până la finalul întrecerii. Sergio Perez (Red Bull Racing) și Charles Leclerc (Ferrari) au completat podiumul la finalul cursei.

Max Verstappen a câștigat MP de Formula 1 al Belgiei

Max Verstappen a obținut o nouă victorie fabuloasă în acest sezon. Campionul mondial a câștigat MP de Formula 1 al Belgiei cu un avans de 22 de secunde față de colegul de la Red Bull, mexicanul Sergio Perez. Pe locul 3 s-a clasat Charles Leclerc care s-a clasat în fața lui Lewis Hamilton și Fernando Alonso.

ADVERTISEMENT

Este cea de-a opta victorie consecutivă din zece pentru Max Verstappen în actuala stagiune. Olandezul a luat un avans de 125 de puncte în clasamentul general înainte de pauza de vară. Max Verstappen a fost cel mai rapid în calificări, însă campionul mondial a început cursa de pe locul al 6-lea, din cauza unei schimbări la cutia de viteze.

Charles Leclerc a plecat din pole-position, urmat de Sergio Perez. În turul al șaselea, Max Verstappen l-a depășit pe Hamilton, în timp ce în runda a noua, pilotul olandez l-a devansat pe Charles Leclerc. Înaintea victoriei de duminică, Max Verstappen a câștigat cursa de sprint în detrimentul lui Oscar Piastri.

ADVERTISEMENT

Clasamentul piloților după MP de Formula 1 al Belgiei

Înainte de pauza de vară, Max Verstappen a ajuns la un total de 314 puncte, cu 125 de puncte mai multe față de locul 2 ocupat de Sergio Perez. Pilotul mexican a adunat 189 de puncte. Podiumul este completat de Fernando Alonso, de la Aston Martin, cu 149 de puncte.

Reușita de la Spa Francorchamps reprezintă un pas mare pentru Max Verstappen în ceea ce privește cucerirea celui de-al treilea titlu mondial consecutiv. Red Bull a ajuns la un total de 13 victorii consecutive, după dubla lui Max Verstappen și Sergio Perez.

ADVERTISEMENT

Max Verstappen l-a depășit pe coechipierul său în tururile 14 și 15. Cei doi au făcut schimb de locuri în momentul în care au oprit, pe rând, la boxe pentru schimbarea pneurilor. În turul 17, Max Verstappen a urcat definitiv pe prima poziție.

Clasamentul constructorilor în Formula 1

Red Bull se află pe primul loc în clasamentul constructorilor, cu un total de 503 puncte. Podiumul este completat de Mercedes (247 puncte) și Aston Martin (196 puncte). Condițiile meteo nefavorabile le-au dat mari bătăi de cap organizatorilor. După turul al 17-lea, oficialii au anunțat că ploaia va începe din nou.

ADVERTISEMENT

Totuși, ploaia nu s-a intensificat, iar întrecerea a avut loc în condiții normale. În turul 30, Max Verstappen a oprit pentru a doua oară la boxe și a ieșit pe softuri, cu un avans de opt secunde și jumătate.

ADVERTISEMENT
Tags: