Sport

Max Verstappen câştigă prima cursă a anului în Formula 1! Fernando Alonso a făcut spectacol. Un nou coşmar pentru Ferrari

Max Verstappen a debutat cu victorie în prima cursă a anului în Formula 1. Campionul mondial a fost secondat de Sergio Perez, Fernando Alonso ocupând ultima treaptă a podiumului.
05.03.2023 | 19:02
Max Verstappen castiga prima cursa a anului in Formula 1 Fernando Alonso a facut spectacol Un nou cosmar pentru Ferrari
Max Verstappen a dominat Marele Premiu al Bahrain-ului. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prima cursă de Formula 1 a anului a început cu un Max Verstappen dominant. Campionul mondial din ultimele două ediţii a condus de la un capăt la celălalt Marele Premiu al Bahrainului şi s-a impus fără emoţii.

Max Verstappen câştigă prima cursă a anului în Formula 1! Coşmar pentru Ferrari

Pentru Red Bull a fost o cursă de vis. Max Verstappen şi Sergio Perez nu au avut niciun fel de probleme şi au ocupat primele două locuri pe circuitul de la Sakhir. În schimb, pentru rivalii de la Ferrari a fost un Grand Prix de coşmar.

ADVERTISEMENT

Charles LeClerc a fost nevoit să se retragă în turul 40, în timp ce se afla pe locul trei. Carlos Sainz a avut un final de cursă dificil, fiind depăşit de Fernando Alonso, astfel că pilotul celor de la Ferrari a încheiat abia pe locul patru.

Fernando Alonso, spectacol total!

De altfel, Fernando Alonso a fost omul spectacol în prima cursă a anului. Pilotul lui Aston Martin a urcat pe podium după ce a reuşit să treacă de ambii piloţi Mercedes, George Russell şi Lewis Hamilton, iar în final a reuşit să îl depăşească şi pe Carlos Sainz.

ADVERTISEMENT

Top 10 în Marele Premiu al Bahrain-ului: 

  1. Max Verstappen
  2. Sergio Perez
  3. Fernando Alonso
  4. Carlos Sainz
  5. Lewis Hamilton
  6. Lance Stroll
  7. Nico Rosberg
  8. Valtteri Bottas
  9. Pierre Gasly
  10. Alexander Albon

Alonso: “Aston Martin a făcut o treabă extraordinară peste iarnă, avem a doua cea mai bună maşină!”

Pentru Fernando Alonso, în vârstă de 41 de ani, este al 99-lea podium al carierei. Dublul campion mondial a decis anul trecut să părăsească echipa Alpine pentru a se alătura celor de la Aston Martin, după retragerea lui Sebastian Vettel:

ADVERTISEMENT

“A fost un rezultat fantastic pentru echipă. Aston Martin a făcut o treabă extraordinară peste iarnă, avem a doua cea mai bună maşină. Felicitări şi lui Lance (n.r. Lance Stroll), a suferit o operaţie şi a reuşit să revină şi să se bată cu toată lumea. Un rezultat excelent pentru noi”, a spus Alonso.

Verstappen: “O primă cursă foarte bună. Va fi foarte diferit la Jeddah!”

Max Verstappen, câştigătorul cursei, a declarat la final că Red Bull a reuşit să controleze cursa după un prim stint excelent, iar victoria nu a fost pusă niciodată la îndoială:

ADVERTISEMENT

“A fost un prim stint foarte bun. Nu ştii niciodată ce se va întâmpla mai târziu în cursă, astfel că am reuşit să controlăm. O primă cursă foarte bună. Va fi foarte diferit la Jeddah. Cred că avem un pachet propulsor foarte bun. 

Aş vrea să mulţumesc echipei, au făcut o muncă excelentă peste iarnă, iar maşina este foarte rapidă. Un rezultat excepţional”, a declarat Max Verstappen la finalul cursei.

Următoarea cursă este programată în Arabia Saudită, Marele Premiu de la Jeddah, peste două săptămâni.

ADVERTISEMENT