Sport

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Japoniei și a devenit campion mondial pentru al doilea an la rând

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Japoniei și a devenit campion mondial în Formula 1 pentru al doilea an la rând.
09.10.2022 | 12:23
Max Verstappen a castigat Marele Premiu al Japoniei si a devenit campion mondial pentru al doilea an la rand
Max Verstappen a devenit campionat mondial pentru al doilea an consecutiv. Olandezul a câștigat Marele Premiu al Japoniei. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În vârstă de 25 de ani, Max Verstappen a câștigat cursa de Formula 1 desfășurată în Japonia și a reușit să cucerească al doilea titlu mondial la rând. Olandezul a câștigat o cursă desfășurată în condiții speciale cauzate de ploaie.

Max Verstappen, campion în Formula 1. A câștigat Marele Premiu al Japoniei

Max Verstappen a cucerit pentru al doilea an consecutiv titlul de campion mondial. Pilotul Red Bull a câștigat anul trecut Marele Premiu al Abu Dhabi. Astfel, cu succesul de la Suzuka, Verstappen devine pentru al doilea an consecutiv campion mondial.

ADVERTISEMENT

Pe poziția secundă s-a clasat Charles Leclerc (Ferrari), însă din cauza penalizării de 5 secunde, a coborât pe locul 3. Verstappen a încheiat cursa cu un avantaj de 27 de secunde față de Sergio Perez (Red Bull) și 31 de secunde față de Leclerc.

Max Verstappen a ajuns la 366 de puncte acumulate în acest sezon, cu 113 puncte mai multe decât Sergio Perez și cu 114 peste Leclerc. Deși în sezonul actual vor mai avea loc 4 curse: Texas (23 octombrie), Mexic (30 octombrie), Brazilia (13 noiembrie) și Abu Dhabi (20 noiembrie), matematic, Verstappen a devenit campion mondial.

ADVERTISEMENT

Cursa de la Suzuka, desfășurată în condiții speciale

Cursa de la Suzuka, la finalul căreia Verstappen a fost încoronat campion mondial, a început la ora 8:00. Din cauza ploii, cursa a fost suspendată după 3 tururi și a fost reluată abia după 2 ore.

Deși, inițial, cursa trebuia să cuprindă 53 de tururi, Marele Premiu al Japoniei s-a încheiat după doar 28. Mai mult decât atât, întrecerea a fost suspendată după câteva tururi în urma izbirii lui Carlos Sainz de un parapet.

ADVERTISEMENT

Spaniolul a fost nevoit să abandoneze. De asemenea, Pierre Gasly (Alpha Tauri), a fost protagonistul unor scene scandaloase în cadrul cursei din Japonia.

Pierre Gasly, aproape de o tragedie pe Suzuka

Pierre Gasly a fost aproape de o tragedie în cursa pentru Marele Premiu al Japoniei. Pilotul francez a fost nevoit în turul 1 să meargă la boxe, după o bucată din parapet i-a lovit zona frontală a monopostului. Gasly a trăit clipe de groază și la Singapore, unde mașina sa a fost cuprinsă de flăcări.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a plecat, pilotul francez a accelerat pentru a recupera distanța față de plutonul care circula în urma Safety Car-ului. În acel moment, Pierre Gasly, a fost la câțiva metri distanță de a se ciocni cu o automacara trimisă pentru a recupera monopostul lui Sainz, care a abandonat după ce a lovit un parapet.

Realizând tragedia care se putea întâmpla, Pierre Gasly a început să țipe la radio „Dumnezeule! Ce?! Ce e asta? De ce tractorul ăsta pe circuit?! Am trecut pe lângă el. Este inacceptabil, amintiți-vă ce s-a întâmplat! Nu-mi vine să cred!”, au fost cuvintele lui Pierre Gasly. „Puteam să mor!”, a continuat francezul în fața echipei.

ADVERTISEMENT