Sport

Mbappe la Real Madrid și Rodrygo la PSG. Răzbunarea parizienilor

O parte din răzbunarea parizienilor, pentru acordul lui Mbappe cu Real Madrid, este să îl aducă pe Rodrygo.
04.08.2023 | 23:23
Mbappe la Real Madrid si Rodrygo la PSG Razbunarea parizienilor
Mbappe la Real Madrid și Rodrygo la PSG. Răzbunarea parizienilor.
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe este foarte aproape de o plecare de la PSG. Francezul ar fi semnat deja un acord cu Real Madrid, dar urmează să devină valabil vara viitoare. Prizienii s-au prins de mutarea pe care francezul și clubul spaniol vor să o facă și pregătesc răzbunarea. Șeicii îl vor pe Rodrygo, plus alți doi galactici de pe Bernabeu.

Răzbunarea parizienilor asupra lui Mbappe și a lui Real Madrid

A devenit clar pentru PSG că Mbappe nu mai vrea să rămână pe Parc des Princes. Atacantul francez își dorește să ajungă la Real Madrid, însă clubul din Ligue 1 vrea să obțină măcar câteva sute de milioane de euro pentru a-l lăsa pe Kylian să plece. În cazul în care transferul nu se va realiza vara aceasta, există șansa ca parizienii să îl piardă gratis pe șeptarul echipei, care poate pleca liber de contract.

ADVERTISEMENT

Răzbunarea parizienilor vine pentru această tactică, făcută pe la spate, a lui Mbappe împreună cu Florentino Perez. PSG vrea să îl aducă neapărat pe brazilianul Rodrygo, unul dintre cei mai importanți și de viitor fotbaliști ai celor de la Real Madrid. Însă, gruparea antrenată de Carlo Ancelotti nu este dispusă să îl cedeze pe atacantul de 22 de ani.

PSG mai vrea încă 2 galactici pentru Mbappe

Șeicii fac vor să facă tot ce se poate pentru a nu-l pierde gratuit pe Kylian. Răzbunarea parizienilor s-ar produce dacă mutarea starului francez ar urma să aibă loc vara aceasta. Astfel, Mbappe ar putea să ajungă la Real Madrid în schimbul lui Rodrygo și a încă doi galactici, Aurelien Tchouameni și Nico Paz.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul francez este unul dintre țintele clare ale celor de la PSG. Parizienii ar fi dispuși să achite și o sumă e bani pentru serviciile fostului jucător de la AS Monaco. Pe spaniolul, Nico Paz, vor să-l integreze în afacerea cu Rodrygo și Mbappe. Produs al academiei madrilene, Paz este noua perlă a clubului de pe Bernabeu, care în ultima perioadă s-a antrenat și cu prima echipă a lui Ancelotti.

Mbappe vs. 3 jucători de la Real Madrid

Ne-am întrebat dacă afacerea dintre Real Madrid și PSG este una echitabilă. Astfel, ne-am uitat din punct de vedere valoric și la o analiză simplă cifrele arată destul de bine. Ar putea fi o înțelegere prin care cluburile ar avea de câștigat, date fiind și condițiile actuale. Să zicem că echipele ar bate palma, dar jucătorii madrilenilor ar putea fi puși în poziția în care să nu accepte.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la Transfermarkt, acestea sunt următoarele sume ale jucătorilor incluși în această afacere. Rodrygo, cotat la 100 de milioane de euro, Tchouameni, evaluat la 85 de milioane de euro, iar Nico Paz ar costa 2 milioane de euro. În schimb cota lui Kylian Mbappe este la 180 de milioane de euro.

Așadar, afacerea ar fi aproximativ la aceeași valoare din punct de vedere financiar, dacă ne raportăm, la cotele jucătorilor. Cu siguranță, apoi intervin salariile, dar și valoarea fotbalistică a jucătorilor și cifrele din teren care pot face diferența.

ADVERTISEMENT

În cazul în care această înțelegere nu s-ar realiza, presa din Franța a comunicat care este unica variantă șansă ca acest transfer să se întâmple. Pentru transferul lui Kylian Mbappe, PSG ar trebui să primească din partea celor de la Real Madrid, 200 de milioane de euro. Pe lângă această sumă uriașă, parizienii mai vor și 50 de milioane de euro sub formă de bonusuri.

ADVERTISEMENT