Sport

Dan Petrescu, furios după amicalul pierdut cu PSG. Neymar a făcut show

Formația lui Dan Petrescu, Jeonbuk, a pregătit un amical de lux împotriva formației Paris Saint Germain, iar Neymar nu a avut nevoie de invitație specială pentru a face spectacol.
03.08.2023 | 14:53
Dan Petrescu furios dupa amicalul pierdut cu PSG Neymar a facut show
Dan Petrescu, amical de lux cu PSG. Gol fabulos al lui Neymar. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
03-08-2023
11:53

Dan Petrescu, furios la finalul meciului cu PSG

Dan Petrescu a fost furios la finalul partidei amicale cu PSG, pentru că echipa sa ar fi avut penalty, însă nu s-a acordat nimic. Dan Petrescu a trăit, ca de obicei, partida la intensitate maximă și le-a reproșat arbitrilor că nu au acordat penalty în repriza secundă.

Între timp, Dan Petrescu a comentat transferul sud-coreeanului Kang-In Lee la PSG. ”În prima repriză, jocul a fost echilibrat, am avut o prestație bună. Ambele echipe au avut ocazii, dar Neymar a făcut diferența. Am mers bine și în repriza secundă, dar nu ni s-a acordat un penalty, iar Neymar a mai înscris o dată. Două lucruri au decis meciul de azi: Neymar și decizia nedreaptă a arbitrului.

Am învățat multe din acest meci. E normal când joci contra unei echipe precum PSG. Ce mă îngrijorează acum este distanța lungă pe care trebuie să o parcurgem. Noi avem un meci important acum cu Incheon, în timp ce PSG nu are astfel de probleme. Oricum, o experiență importantă contra unei echipe speciale. Am avut multe de învățat. Știu că PSG l-a transferat pe Kang-In Lee de la Mallorca. E greu de evaluat prestația lui. A avut puțin timp la dispoziție și s-a întors după o accidentare, dar vâzându-i modul în care pasează este clar că e talentat. De aceea l-a și transferat PSG”, a declarat Dan Petrescu.

Ocupanta locului 4 în prima ligă din Coreea de Sud, Jeonbuk, a profitat de faptul că parizienii au decis să meargă în turneu în Asia, astfel că amicalul a fost anunțat în urmă cu două săptămâni. Ocazie perfectă pentru Dan Petrescu pentru a observa cum se descurcă formația sa atunci când dă de un adversar puternic.

Dan Petrescu, amical de lux cu PSG. Gol fabulos al lui Neymar

”Paris Saint-Germain își prelungește turneul din această vară cu un meci istoric în Coreea de Sud”, a fost titlul prin care parizienii au anunțat duelul cu gruparea pregătită de Dan Petrescu”, au transmis cei de la PSG în urmă cu mai multe săptămâni.

ADVERTISEMENT

Partida se dispută pe stadionul Busan Asiad, potrivit anunțului oficial. ”Campioana Franței, Paris Saint Germain se va deplasa în Coreea de Sud pentru prima dată în istoria clubului pe 2 și pe 3 august pentru a-și întâlni fanii coreeni și pentru a se duela cu vicecampioana Coreei de Sud, Jeonbuk, pe 3 august, pe Stadionul Busan Asiad”, au  completat parizienii.

Pentru amicalul cu PSG, Dan Petrescu a trimis în teren o echipă formată din Jeong – Ahn, Hong, Petrasek, Park – Ryu, Boateng – Han, Rafa Silva, Moon – Park. La rânduk lor, francezii au început cu Donnarumma – Bernat, Pereira, Kurzawa, Serif – Ndour, E. Mbappe, Verratti – Gharbi, Ektike, Neymar.

ADVERTISEMENT

După primele 45 de minute, singurul gol înscris a fost cel al brazilianului Neymar, din minutul 40, profitând și de apărarea visătoare a asiaticilor.  Cu toate acestea, publicul de pe stadion a gustat reușita brazilianului, probabil și pentru că meciul este un simplu amical fără nicio miză.

Neymar a revenit cu gol și în repriza secundă, reușind să înscrie în minutul 83, mărind avantajul parizienilor pe tabelă la 2-0. Mai mult, brazilianul a oferit și o pasă de gol pentru Asensio, în minutul 88, când s-a făcut 3-0 pentru PSG, scor final.

ADVERTISEMENT

Deși a debutat cu o înfrângere la Jeonbuk, 0-2 în deplasarea de la Gwangju, Dan Petrescu a reușit ulterior 4 victorii și un egal până a pierdut din nou, etapa trecută, la Pohang. Rămâne de văzut cum se va comporta formația lui Dan Petrescu până la finele sezonului.

Jeonbuk ocupă locul 4 în clasament, cu 37 de puncte, la 7 puncte distanță de ocupanta locului secund Pohang și la egalitate cu Seoul. Lider detașat e Ulsan Hyundai, cu 56 de puncte, echipă care nu mai pare că are cum să fie ajunsă de nicio urmăritoare. Interesant, dacă ar fi reușit doar victorii pe linie, Dan Petrescu ar fi ocupat acum locul secund în clasament.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu anunța că are obiectiv drept câștigarea Ligii Campionilor Asiei în următorii 2 ani, obiectiv îndrăzneț în condițiile în care există multe echipe de calibru în zonă.  ”La câte țări am antrenat… am fost peste tot eu! Nici în China nu cunoșteam locul, nici în Rusia. Acum, Roberto Di Matteo m-a sunat, el fiind consilier la club. Noi am jucat împreună la Chelsea, am fost colegi. 

Am jucat contra lor când eram în China. Am rămas surprins de ce am văzut acolo. Ăsta e obiectivul nostru, în doi ani și jumătate să câștig Champions League. În Europa nu puteam. În primul rând trebuie să iau campionatul, echipa e pe 7. Eu sunt în Dubai, pe 11 plec la Seul, avem conferința de prezentare. Bugetul e mai mare decât la orice echipă din România”, se lăuda Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT