Sport

Meci de baraj între Manchester City şi Liverpool pentru titlu?! Scenariul prin care Premier League ar oferi o finală istorică

Manchester City şi Liverpool sunt în luptă directă pentru titlul de campioană a Angliei, iar fanii fotbalului din Premier League ar putea avea parte de un baraj pentru trofeu.
30.04.2022 | 00:00
Meci de baraj intre Manchester City si Liverpool pentru titlu Scenariul prin care Premier League ar oferi o finala istorica
Lupta la titlu în Premier League ar putea fi decisă într-un baraj. Ce trebuie să se întâmple (sursă foto: EPA-EFE/VINCENT MIGNOTT)
ADVERTISEMENT

Despărţite de un punct, Manchester City şi Liverpool ar putea ajunge în situaţia unui baraj pentru câştigarea titlului în Premier League. Ar fi o premieră în istoria campionatului din Anglia, însă e nevoie de anumite rezultate pentru a ajunge în această situaţie.

Scenariul pentru un meci de baraj între Manchester City şi Liverpool în lupta la titlu

Pentru a ajunge în situaţia unui meci de baraj, Manchester City şi Liverpool ar trebui să fie la egalitate de puncte, golaverajul să fie acelaşi şi egalitatea să apară şi la numărul de goluri marcate. După îndeplinirea acestor puncte, conform regulamentului din Premier League, titlul ar urma să fie decis printr-o finală între cele două rivale.

ADVERTISEMENT

În prezent, după 33 de etape, Manchester City are un avans de 1 punct, în timp ce Liverpool stă mai bine la capitolul golaveraj, +63, faţă de +59. De asemenea, “cormoranii” au 85 de goluri marcate, în timp ce campioana Angliei are 80.

Totuşi, pentru ca cele două să ajungă la egalitate de puncte, e nevoie de câteva rezultate surprinzătoare pe finalul sezonului. Într-o simulare făcută de The Sun, Manchester City ar trebui să aibă patru victorii şi o înfrângere în ultimele cinci etape, în timp ce Liverpool trebuie să câştige patru partide şi să facă un egal.

ADVERTISEMENT

Programul celor două rivale în lupta la titlu

  • Manchester City: Leeds United (deplasare, 30 aprilie), Newcastle (acasă, 8 mai), Wolverhampton (deplasare, 11 mai), West Ham (deplasare, 15 mai), Aston Villa (acasă, 22 mai)
  • Liverpool: Newcastle (deplasare, 30 aprilie), Tottenham (acasă, 7 mai), Aston Villa (deplasare, 10 mai), Southampton (deplasare, 17 mai), Wolverhampton (acasă, 22 mai)

Liverpool a câştigat deja o luptă cu Manchester City

Dacă în Premier League, Liverpool şi Manchester City au remizat în ambele meciuri, 2-2 de fiecare dată, Jurgen Klopp l-a învins pe Pep Guardiola în semifinalele Cupei Angliei. Pe “Wembley”, “cormoranii” şi-au învins rivala, scor 3-2, după ce la pauză conduceau cu 3-0.

ADVERTISEMENT

Liverpool şi Manchester City s-ar putea întâlni şi în finala Ligii Campionilor. În urma meciurilor tur din semifinale, campioana Angliei este în avantaj în dubla cu Real Madrid, după 4-3 pe “Etihad”, însă se anunţă un retur încins. De cealaltă parte, echipa lui Jurgen Klopp a învins-o pe Villarreal, scor 2-0.

Manchester City şi Liverpool au mai dus o luptă la titlu până în ultima etapă

Fanii celor două echipe au un deja-vu, după ce Manchester City şi Liverpool au mai dus o luptă la titlu în sezonul 2018-2019. Şi atunci, bătalia s-a dus până în ultima etapă, iar diferenţa dintre ele a fost de un punct, în favoarea “cetăţenilor”.

ADVERTISEMENT

Finalul sezonului 2018-2019 a fost unul încins, cu un avans minim al lui Manchester City în ultimele cinci etape. Ambele echipe şi-au câştigat meciurile până în ultima rundă, când trupa lui Pep Guardiola s-a deplasat pe terenul lui Brighton, iar Liverpool a primit vizita lui Wolverhampton.

Fanii lui Liverpool au sperat la o surpriză în ultima etapă, după ce Sadio Mane a deschis scorul cu Wolverhampton, iar Glenn Murray marcase pentru Brighton. Cum ambele meciuri se jucau la aceeaşi oră, “cormoranii” erau cu ochii pe duelul de pe “Amex Stadium”.

Sergio Aguero a egalat imediat, la câteva zeci de secunde de la golul lui Glenn Murray, iar Aymeric Laporte a adus-o pe Manchester City în avantaj înainte de pauză. Cu încă două goluri marcate de Riyad Mahrez şi Ilkay Gundogan, echipa lui Pep Guardiola a câştigat titlul. La final, campioana termina cu 98 de puncte, iar Liverpool era vicecampioană cu 97, un punctaj care în alţi ani aducea cu uşurinţă trofeul.

Mircea Lucescu a câştigat un titlu după un meci de baraj

În sezonul 2005-2006, Şahtior Doneţk, antrenată pe atunci de Mircea Lucescu, şi Dinamo Kiev au terminat sezonul la egalitate de puncte. Chiar dacă rezultatatele directe erau în favoarea formaţiei din capitala Ucrainei, 2-2 şi 1-0, titlul a fost decis în urma unui meci de baraj.

Pe 14 mai 2006, la Krivoy Rog, Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev s-au întâlnit în finala campionatului. Ciprian Marica a deschis scorul, în minutul 59, însă Rodolfo a egalat cu 11 minute înainte de final. Partida a intrat în prelungiri, iar Julius Aghahowa a înscris, în minutul 100, golul victoriei pentru echipa lui Mircea Lucescu.


  • (P) Cota WINBET pentru Newcastle – Liverpool: 1,43 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie