Fotbal international

Meciurile stranierilor în Europa League. Doar Stanciu a fost titular. Hagi a intrat pe parcurs la Rangers

18.02.2021 | 23:31
Meciurile stranierilor in Europa League Doar Stanciu a fost titular Hagi a intrat pe parcurs la Rangers
ADVERTISEMENT

UEFA Europa League revine în forță cu meciurile din 16-imi. Patru dintre românii care activează în străinătate sunt și ei angrenați în această fază a celei de-a doua competiții europene ca importanță.

UPDATE 18 februarie, ora 23:59 / Ianis Hagi a început meciul Antwerp – Rangers pe banca de rezerve. Românul a intrat la oaspeţi în minutul 74. Scoţienii s-au impus cu scorul de 4-3, într-un meci cu 3 lovituri de pedeapsă şi un cartonaş roşu.

ADVERTISEMENT

La Villarreal, Andrei Raţiu a rămas pe banca de rezerve pe toată durata meciului câştigat de spanioli cu 2-0 pe terenul lui RB Salzburg.


UPDATE 18 februarie, ora 22:00 / Nicolae Stanciu a reuşit, cu Slavia Praga, un rezultat de egalitate, 0-0, împotriva englezilor de la Leicester. Mijlocaşul român a fost titular, dar a fost schimbat în minutul 73.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătăruşanu a fost doar rezervă la AC Milan, în egalul 2-2 cu Steaua Roşie, la Belgrad. În urma acestui rezultat neaşteptat, italienii rămân favoriţi la retur.


UPDATE 18 februarie, ora 19:00 / Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, a remizat 1-1 cu belgienii de la Club Brugge, în primul meci al zilei, de la ora 17:00. Tudor Băluţă a fost indisponibil pentru ucraineni, din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

Vor intra în scenă fotbaliștii Ianis Hagi, Nicolae Stanciu și Ciprian Tătărușanu, dar și antrenorului Mircea Lucescu.

FANATIK le ține așadar pumnii acestora în confruntările Antwerp – Rangers, Slavia Praga – Leicester, Steaua Roșie Belgrad – AC Milan și Dinamo Kiev – Club Brugge.

ADVERTISEMENT

Ce meciuri au românii în Europa League. Ianis Hagi se întoarce în Belgia

Ianis Hagi se întoarce în Belgia pentru manșa tur a meciului dintre Antwerp și Rangers, programat la ora 22:00. Playmaker-ul român e anunțat titular în confruntarea cu ocupanta locului 2 din Jupiler League.

Lui Hagi i-a mers bine în acest sezon de Europa League. Purtătorul tricoului cu numărul 7 la Rangers a evoluat în trei partide din faza grupelor și a marcat un gol. Reușita a venit în chiar ultimul meci din grupe, atunci când scoțienii au învins-o cu 2-0 pe Lech Poznan.

Tătărușanu și Nicolae Stanciu joacă de la aceeași oră

Înaintea meciului Antwerp – Rangers, de la ora 19:55, sunt programate partidele Steaua Roșie Belgrad – AC Milan și Slavia Praga – Leicester City. Deși pe hârtie pare mare favorită, echipa lui Ciprian Tătărușanu ar putea întâmpina dificultăți cu sârbii. Aceștia domină competiția internă, la nouă puncte deasupra rivalei Partizan, și nu au nicio înfrângere în 21 de etape.

De cealaltă parte, „Diavolul milanez” ar putea menaja o parte din jucătorii importanți. Duminică se joacă derby-ul cu Inter. AC Milan a căzut pe locul 2 în Serie A, după ce a pierdut surprinzător cu Spezia, scor 0-2, și e la un punct în spatele rivalei Inter. „Rossonerii” au trei eșecuri în ultimele cinci meciuri.

Un meci și mai greu se anunță a fi cel pe care îl joacă Nicolae Stanciu. Leicester, adversara Slaviei Praga, este una dintre cele mai în formă echipe din Premier League. Echipa românului s-a calificat în „primăvară” de pe locul 2 în grupa cu Bayer Leverkusen, Hapoel Beer Sheva și Nice.

Patru meciuri, un gol și un assist, acestea sunt cifrele lui Nicolae Stanciu în acest sezon de Europa League. Rămâne de văzut însă cât de tare vor forța „vulpile” în Europa League, având în vedere lupta pe care o duc în campionat pentru un loc de Champions League. Leicester e pe locul 3, la egalitate de puncte cu Manchester United.

Mircea Lucescu dă startul în Dinamo Kiev – Club Brugge

Echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, e protagonista primului meci al zilei din UEFA Europa League. Ucrainenii joacă de la ora 17:00, atunci când primesc vizita lui Club Brugge. Din nefericire, Tudor Băluță e accidentat și nu va putea fi disponibil pentru acest joc.

Dinamo Kiev poate fi dezavantajată de faptul că nu are meciuri oficiale în picioare. În 2021, echipa lui „Il Luce” a jucat o singură dată, sâmbătă, cu Olimpik Donețk, meci câștigat cu scorul de 3-1. De cealaltă parte, belgienii sunt în mare formă, cu o serie de cinci victorii consecutive.

Va fi a treia confruntare directă dintre Dinamo Kiev și Club Brugge. Cele două au fost adversare și în 2019, în preliminariile UEFA Champions League. Club Brugge s-a impus atunci acasă cu scorul de 3-1, în timp ce în Ucraina a fost egal, scor 3-3.

Istvan Kovacs arbitrează Sporting Braga – AS Roma

România va avea și o brigadă românească în Europa League. Istvan Kovacs a fost delegat să arbitreze partida dintre Braga și Roma, programată la ora 19:55. Aistenții centralului din Carei vor fi Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce rolul celui de-al patrulea oficial va fi îndeplinit de Ovidiu Hațegan.

În cabina VAR se vor afla doi spanioli, Juan Martinez Munuera și Guillermo Cuadra Fernandez. Pentru Hațegan, aceasta va fi prima delegare europeană după scandalul de rasism de la Paris.

ADVERTISEMENT