Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. Boloni, al șaselea meci fără victorie cu Panathinaikos. Nedelcearu a comis penalty. Video

09.05.2021 | 22:00
Meciurile stranierilor in weekend Boloni al saselea meci fara victorie cu Panathinaikos Nedelcearu a comis penalty Video
ADVERTISEMENT

După ce la jumătatea acestei săptămâni s-au stabilit finalele UEFA Champions League și Europa League, weekendul vine cu partide importante pentru stranierii noștri. Atât fotbaliștii, cât și tehnicienii ies la rampă peste hotare.


Niță, integralist la Sparta Praga

UPDATE, 9 mai, ora 22:22 / Portarul Florin Niță a fost integralist în partida pe care echipa sa, Sparta Praga, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-1, în fața formației Ostrava, în etapa a 31-a a campionatului Cehiei.

ADVERTISEMENT

O nouă înfrângere pentru Boloni în Grecia

UPDATE, 9 mai, ora 22:00 / Echipa Panathinaikos Atena, antrenată de Ladislau Boloni, a fost învinsă, acasă, scor 0-1, de formația AEK Atena, la care fundașul Ionuț Nedelcearu a intrat pe teren în minutul 89, în etapa a opta a play-off-ului campionatului Greciei.

La trei minute după ce a fost introdus, internaționalul român a comis un penalty, dar a fost salvat de Macheda care a ratat trimițând în bară. VEZI VIDEO. Acesta a fost al șaselea meci fără victorie pentru trupa tehnicianului român, care se află pe locul 5, cu 52 de puncte, în timp ce AEK Atena e pe 4, cu 58 de puncte.

ADVERTISEMENT

Grozav, integralist în Ungaria

UPDATE, 9 mai, ora 20:18 / Mijlocașul Gheorghe Grozav a fost integralist în meciul pe care echipa sa, Diosgyor, l-a pierdut, pe teren propriu, scor 0-4, în fața formației MOL Fehervar, la care portarul Arpad Tordai a fost rezervă, iar fundașul Adrian Rus nu a fost inclus în lot, în etapa a 33-a a campionatului Ungariei.

În aceeași rundă, Mihai Mincă și Claudiu Bumba au fost rezerve în partida pe care echipa lor, Kisvard, a câștigat-o, acasă, scor 5-1,l în fața formației Paks. Într-o altă întâlnire, Marius Corbu și Alexandru Băluță au intrat pe finalul jocului în care echipa lor, Puskas Academy, a câștigat, pe teren propriu, scor 5-0, în fața formației Budafoki. Corbu a intrat în minutul 77, iar Băluță în 87.

ADVERTISEMENT

Stanciu, doar o repriză pentru Slavia

UPDATE, 9 mai, ora 20:01 / Mijlocașul Nicolae Stanciu a jucat în prima repriză a partidei pe care echipa sa, Slavia Praga, a câștigat-o, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Sigma Olomouc, în etapa a 31-a a campionatului Cehiei.


Alexandru Crețu, absent în derby-ul Sloveniei

UPDATE, 9 mai, ora 19:36 / Mijlocașul Alexandru Crețu nu a făcut parte din lotul echipei NK Maribor, care a treminat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Olimpija Ljubljana, în etapa a 33-a a campionatului Sloveniei.

ADVERTISEMENT

Chiricheș, cel mai bun jucător în victoria lui Sassuolo la Genoa

UPDATE, 9 mai, ora 19:19 / Fundașul echipei Sassuolo, Vlas Chiricheș, a fost considerat cel mai bun jucător de pe teren în victoria din deplasare cu Genoa, scor 2-1.

Internaționalul român a fost notat de Gazzetta dello Sport cu 6,5, aceeași notă mai primind doar coechipierul său Domenico Berardi. ”Din recuperarea lui Chiricheș se naște golul lui Raspadori care aduce pe Sassuolo în avantaj. A păzit apoi careul propriu cu intervenții impecabile la momentul oportun”, a scris tuttomercatoweb.com.


Răzvan Marin, pasă de gol în minutul 1

UPDATE, 9 mai, ora 19:14 / Mijlocașul Răzvan Marin a dat o pasă de gol în partida pe care echipa sa, Cagliari, a câștigat-o, în deplasare, scor 3-1, în fața formației Benevento, în etapa a 35-a din Serie A. Internaționalul român, care a jucat până în minutul 89, i-a pasat decisiv lui Charalampos Lykogiannis la reușita din minutul 1.

În aceeași rundă, portarul Răzvan Sava a fost rezervă în meciul pe care echipa sa, Torino, l-a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Hellas Verona. Jucătorii Dennis Man și Valentin Mihăilă, accidentați, nu au putut evolua în partida pe care echipa lor, Parma, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 2-5, în fața formației Atalanta Bergamo.


Adrian Ursea, o nouă victorie cu Nice

UPDATE, 9 mai, ora 19:09 / Echipa OGC Nice, antrenată de Adrian Ursea, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, formația Brest, în etapa a 36-a din Ligue 1. Oaspeții au condus cu 10 și 2-1, iar trupa tehnicianului român a evoluat în inferioritate numerică din minutul 52, dar a reușit să întoarcă rezultatul.

Într-o altă partidă din această rundă, mijlocașul Mihai Dobre a jucat 66 de minute la echipa Dijon, care a fost învinsă în deplasare, scor 0-3, de formația Angers.


Gâlcă, victorie nebună cu Vejle în Danemarca

UPDATE, 9 mai, ora 16:56 / Echipa Vejle BK, antrenată de Constantin Gâlcă, a învins, pe teren propriu, scor 4-2, formația Sonderjyske, în etapa a șaptea a play-out-ului campionatului Danemarcei.

Cu această victorie, Vejle este pe locul 10, cu 36 de puncte, la trei puncte în spatele echipei Aalborg, ocupanta poziției a șaptea care duce în barajul pentru Conference League.


Cristi Ganea, integralist la Aris Salonic

UPDATE, 9 mai, ora 16:56 / Fundașul Cristian Ganea a fost integralist în partida pe care echipa sa, Aris Salonic, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-2, cu formația PAOK Salonic, în etapa a opta a play-off-ului campionatului Greciei.


Mircea Lucescu a terminat campionatul Ucrainei cu o victorie

UPDATE, 9 mai, ora 16:17 / Echipa Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu și care și-a asigurat de ceva timp titlul de campioană, a învins, în deplasare, cu scorul de 3-0, formația Kolos Kovalivka, în etapa a 26-a, ultima a campionatului Ucrainei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Garmash (45), Shaparenko (57) și Mykolenko (65).


Vlad Chiricheș, integralist la Sassuolo

UPDATE, 9 mai, ora 15:30 / Fundașul Vlad Chiricheș a fost integralist în partida pe care echipa sa, Sassuolo, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-1, în fața formației Genoa, în etapa a 35-a din Serie A.


Ștefan Radu, titular la Lazio

UPDATE, 9 mai, ora 00:02 / Fundașul Ștefan Radu a fost titular în meciul pe care echipa sa, Lazio Roma, l-a pierdut, în deplasare, scor 0-2, în fața formației Fiorentina, în etapa a 35-a din Serie A. Fotbalistul român a primit un cartonaș galben în minutul 66 și a fost schimbat în minutul 75.


Mățan, introdus la trecerea timpului

UPDATE, 8 mai, ora 22:31 / Atacantul Alexandru Mățan a fost introdus pe teren în minutele de prelungire ale partidei pe care echipa sa, Columbus Crew, a câștigat-o, acasă, scor 3-1, în fața formației DC United, în MLS.


Remiză între Alibec și Maxim

UPDATE, 8 mai, ora 22:26 / Echipa Kayserispor, cu Denis Alibec în teren din minutul 79, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Gaziantep, la care Alexandru Maxim a jucat până în minutul 77, în etapa a 40-a a campionatului Turciei.

Silviu Lung și Cristian Săpunaru (ambii Kayserispor) și Alin Toșca (Gaziantep) nu au fost convocați pentru această întâlnire.

Într-o altă partidă din această rundă, atacantul Bogdan Stancu a fost titular în partida pe care echipa sa, Genclerbirligi, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-5, în fața formației Fatih Karagumruk. Românu a fost schimbat la pauză după ce a primit un cartonaș galben în minutul 28.


Pașcanu, integralist la Ponferradina

UPDATE, 8 mai, ora 21:11 / Fundașul Alexandru Pașcanu a fost integralist în meciul pe care echipa, Ponferradina, l-a pierdut, acasă, scor 0-1, în fața formației Albacete, în etapa a 38-a a ligii secunde din Spania.


Ionuț Radu a jucat o repriză pentru Inter

UPDATE, 8 mai, ora 20:52 / Portarul Ionuț Radu a apărat o repriză în partida pe care echipa sa, Inter Milano, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 5-1, în fața formației Sampdoria Genova, în etapa a 35-a din Serie A.

Internaționalul român, care nu a mai jucat într-un meci oficial din decembrie 2019, l-a înlocuit la pauză pe Samir Handanovic, antrenorul Antonio Conte dorind să-i dea încredere în contextul în care Inter și-a asigurat deja titlul de campioană.


Cornel Râpă a marcat pe MKS Cracovia

UPDATE, 8 mai, ora 20:48 / Fundașul Cornel Râpă a marcat un gol în meciul pe care echipa sa, MKS Cracovia, l-a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Lechia Gdansk, în etapa a 29 a campionatului Poloniei.

Râpă, care a fost integralist, a deschis scorul în minutul 25. Celălalt român de la MKS Cracovia, Sergiu Hanca, a fost căpitan și a evoluat până în minutul 68.


Grigore, Keșeru și Moți au jucat pentru Ludogoreț

UPDATE, 8 mai, ora 20:44 / Fundașul Dragoș Grigore a fost titular și căpitan la echipa Ludogoreț Razgrad, care și-a asigurat deja titlul de campioană, în partida pierdută, acasă, scor 1-2, în fața formației Lokomotiv Plovdiv, în etapa a doua a play-off-ului.

Grigore a jucat până în 89, când a fost schimbat cu Cosmin Moți. Atacantul Claudiu Keșeru a intrat pe teren în minutul 80.


Pușcaș, absent de la Reading

UPDATE, 8 mai, ora 17:26 / Atacantul George Pușcaș nu a fost convocat pentru meciul pe care echipa sa, Reading, l-a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 2-2, cu formația Huddersfield, în etapa a 46-a din Championship.


Daniel Isăilă a calificat-o pe Baniyas în Liga Campionilor Asiei și se bate la titlu în Emirate

UPDATE, 8 mai, ora 00:21 / Performanță remarcabilă reușită de către Daniel Isăilă. Antrenorul român a calificat-o pe Baniyas în Liga Campionilor Asiei, cu doar o etapă înainte de finalul campionatului în Emirate Arabe Unite. În penultima rundă, formația fostului selecționer de la tineret a învins cu 5-0 în deplasarea de la Al Dharafa.

Mai mult, echipa lui Isăilă are șanse și la titlu în Emirate. Baniyas are 53 de puncte, cu unul mai puțin decât liderul Al-Jazira. În ultima rundă, Baniyas joacă acasă, cu Al Wahda (locul 8), în timp ce liderul primește vizita lui Khor Fakkan (locul 10). Ambele meciuri sunt programate marți, 11 mai.


Laurențiu Reghecampf, un nou eșec în Arabia Saudită

UPDATE, 7 mai, ora 23:48 / Al Ahli, echipă antrenată de Laurențiu Reghecampf, a pierdut în prelungiri meciul cu Al Taawon. Deși tabela de marcaj arăta 2-2 în minutul 90, formația la care evoluează și Alex Mitriță a luat două goluri în prelungiri și astfel a pierdut cu 2-4 jocul din etapa cu numărul 26. Înfrângerea este cu atât mai usturătoare cu cât gazdele au evoluat în inferioritate numerică în ultimele 20 de minute de joc.

Deși este pe locul 9, cu 35 de puncte, șapte peste zona retrogradării, Al Ahli are o serie incredibilă în campioant, șapte înfrângeri la rând. În ceea ce îl privește pe Mitriță, internaționalul român nu a avut nicio realizare și a fost schimbat în minutul 61.


Căpitanul naționalei de tineret se învață la gol. A doua reușită a sezonului pentru Marius Marin

UPDATE, 7 mai, ora 16:57 / Marius Marin a marcat din nou pentru Pisa. Mijlocașul în vârstă de 22 de ani a punctat în confruntarea de la Brescia, deschizând scorul în minutul 9. Pentru căpitanul României U21, aceasta este a doua reușită a sezonului. El a mai marcat în Serie B și pe 17 aprilie, atunci când Pisa a învins-o cu 3-0 pe Cosenza. Din păcate, echipa românului a plecat cu mâna goală de pe Stadio Mario Rigamoti, Brescia câștigând cu scorul de 4-3.


ȘTIRE INIȚIALĂ, 7 mai, ora 16:56 /

În scenă vor intra fotbaliștii români care aspiră la echipa națională de prin toate colțurile lumii. În Italia, Man și Mihăilă au retrogradat deja cu Parma, dar gruparea „gialloblu” va încerca să își apere din onoare în confruntarea cu Atalanta. În schimb, Răzvan Marin speră să joace și la anul în Serie B. Cagliari e la un punct deasupra zonei „fierbinți” și are derby pentru salvare cu Benevento.

Pe lângă jucătorii cu aspirații tricolore care evoluează în străinătate, FANATIK este alături și de antrenorii români. Laurențiu Reghecampf (Al Ahli), Ladislau Boloni (Panathinaikos), Constantin Gâlcă (Vejle), Laurențiu Reghecampf (Al Ahli), Mircea Lucescu (Dinamo Kiev) și Adrian Ursea (Nice) au și ei de lucru în acest final de săptămână.

Boloni și Nedelcearu, față în față în Superliga greacă

În Grecia, weekendul acesta e derby între români. Panathinaikos, echipă antrenată de Ladislau Boloni, va primi vizita lui AEK Atena, formație la care evoluează Ionuț Nedelcearu. Cele două echipe sunt vecine de clasament în play-off. Gazdele sunt pe locul 5, cu 52 de puncte, trei mai puține decât galben-negrii. Partida e programată duminică, de la ora 19:00.

Confruntare românească are loc și în etapa a 38-a din Turcia. În Super Lig, Kayserispor primește vizita lui Gaziantep. Kayseri, echipă care l-a pus pe liber pe Săpunaru, dar unde evoluează în continuare Denis Alibec și Silviu Lung, Jr. își va măsura forțele cu Alexandru Maxim, Alin Toșca și restul colegilor lor de la Gazișehir. Duelul are loc sâmbătă, de la ora 20:30.

Mircea Lucescu se încălzește pentru finala Cupei Ucrainei

Mircea Lucescu mai are de jucat un singur meci de campionat după ce a cucerit titlul cu Dinamo Kiev. În etapa a 26-a, formația pregătită de tehnicianul român se va înfrunta cu Kolos Kovalivka, în deplasare. Partida e programată duminică, de la ora 14:00. După acest joc, Lucescu va încerca să facă eventul. Joi, 13 mai, Dinamo se va lupta cu Zorya în finala Cupei Ucrainei.

În Cehia, Florin Niță trage tare să termine pe locul 2 cu Sparta Praga. Cu cinci meciuri rămase de jucat până la finalul campionatului, formația goalkeeperului român este a treia în clasament, la trei puncte în spatele lui Jablonec, care are și un meci în plus disputat. Duminică, de la ora 20:30, Sparta joacă acasă, cu Banik, de pe poziția a opta. În aceeași zi, dar de la ora 18:00, Nicolae Stanciu, care tocmai a luat titlul cu Slavia Praga, evoluează pe terenul Sigmei Olomuc.

În schimb, Constantin Gâlcă se luptă la retrogradare în Danemarca. Vejle e antepenultima în play-out-ul din Danemarca. Echipa fostului antrenor al FCSB-ului are 33 de puncte, cu opt Lyngby, și va juca duminică, de la ora 15:00, pe terenul celei de-a doua clasată, SonderjyskE.

 

 

 

ADVERTISEMENT