News

Medic de Spitalul Județean Pitești, care a refuzat inițial să fie testat, depistat cu coronavirus. A intrat în contact cu sute de persoane

15.04.2020 | 22:47
Medic de Spitalul Judetean Pitesti care a refuzat initial sa fie testat depistat cu coronavirus A intrat in contact cu sute de persoane
Un medic chirurg de Spitalul Județean Pitești, care a refuzat inițial să fie testat spre nemulțumirea colegilor, a fost depistat cu coronavirus. Sursă foto: ziarulargesul.ro
ADVERTISEMENT

Un medic chirurg de Spitalul Județean Pitești, care a refuzat inițial să fie testat spre nemulțumirea colegilor, a fost depistat cu coronavirus.

Medic de Spitalul Județean Pitești, care a refuzat inițial să fie testat, depistat cu coronavirus

Conform Adevărul, medicul de la Spitalul Județean Pitești care este infectat cu coronavirus a intrat în contact cu sute de persoane în ultima perioadă, deşi avea simptome de infecţie respiratorie acută.

ADVERTISEMENT

Medicul, care lucra la secţia de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Argeş, a refuzat să stea acasă, intrând în izolare abia marţi, 14 martie, după ce a avut contact cu sute de persoane.

”S-a mobilizat o echipă mare care lucrează la identificarea contactelor. Vorbim de numere mari. Au început mai multe tipuri de investigaţii”, a declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

ADVERTISEMENT

Managerul spitalului a negat că ar fi angajați suspecți de coronavirus

”Vom închide secţia respectivă şi vom face tot ceea ce se impune pentru a identifica şi a bloca focarul. Toate persoanele iresponsabile vor răspunde în faţa legii. Culmea este că la acest spital au tot felul de echipamente de protecţie, aparate, proceduri, circuite…”, a mai spus prefectul.

Săptămâna trecută, doctorul respectiv a făcut un test rapid pentru COVID-19, iar rezultatul a ieşit negativ. Avea însă posibilitatea să efectueze şi o testare Real-time PCR, dar nu s-a trecut pe lista întocmită la nivel de unitate pentru această procedură.

ADVERTISEMENT

Ulterior, medicul a lucrat mai multe zile, deşi starea sa de sănătate era una cu probleme. La începutul săptămânii, Adriana Molfea, managerul Spitalului Judeţean Argeş, a negat vehement că în spital ar fi angajaţi suspecţi de coronavirus.

De abia după ce au început să apară informaţii despre acel medic, s-a luat decizia ca el să se autoizoleze la domiciliu şi să i se facă un nou test. Iar testul a ieşit pozitiv. Trei asistente medicale care lucrau direct cu doctorul în cauză au fost şi ele izolate şi testate, iar rezultatele testelor vor sosi joi, 16 aprilie, de la Institutul Matei Balş din Capitală.

ADVERTISEMENT

Unui medic de la Spitalul Militar Central din Bucureşti i-a fost deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a refuzat internarea și nu a cooperat cu autoritățile.

ADVERTISEMENT