News

Metoda americanilor de tratare a cazurilor grave de COVID-19. Ce folosesc pentru a creşte şansele de supravieţuire

07.05.2020 | 23:51
Metoda americanilor de tratare a cazurilor grave de COVID19 Ce folosesc pentru a creste sansele de supravietuire
ADVERTISEMENT

Medicii americani au determinat că utilizarea anticoagulanților în cazul persoanelor grav bolnave de Covid-19 ar crește șansele de supraviețuire.

Anticoagulantele ajută în cazul bolnavilor de Covid-19

Un studiu efectuat pe 2.733 de pacienți, publicat în jurnalul medical al Colegiului American de Cardiologie, a determinat care ar fi tratamentele utile în cazul persoanelor grav bolnave de Covid-19 și care ar fi tratamentele inutile.

ADVERTISEMENT

Valentin Fuster, medic la spitalul „Mount Sinai” din New York, a explicat că rezultatele sunt promițătoare, însă sunt necesare mai multe studii suplimentare pe diferite eșantioane, conform The Washington Post.

“Opinia mea este prudentă, dar trebuie să vă spun că eu cred că va fi de ajutor. Este deschiderea unei uşi spre ce tipuri de medicamente să folosim şi la ce întrebări să răspundem”, a declarat medicul.

ADVERTISEMENT

Cheagurile de sânge sunt un simptom al noului coronavirus

Medicii nu și-au dat seama imediat de acest lucru, însă cheagurile de sânge sunt un simptom al noului coronavirus care produce Covid-19. Plămânii mai multor persoane decedate, dar și alte organe, au fost inundate de microcheaguri neobișnuite.

De asmenea, medicii britanici și americani au remarcat un număr îngrijorător de cazuri de atacuri vasculare cerebrale la diferite persoane tinere, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani.

ADVERTISEMENT

Pacienții neconectați la aparate, care au fost examinați, au primit medicamente anticoagulante și rezultatele au fost surprinzătoare. Cu toate că rata mortalității a fost asemănătoare între persoanele care au primit medicamente anticoagulante și cele care nu au primit, viața pacienților tratați a fost prelungită cu 7 zile, conform Hot News.

Pacienții care au primit anticoagulante au trăit în medie 21 de zile, față de 14 zile, cât au trăit cei care nu au primit medicamentele.

ADVERTISEMENT

În cazul pacienților conectați la aparate, la secția de terapie intensivă, 63% dintre oamenii care nu au primit anticoagulante au murit, în raport cu 29% față de cei care au primit aceste medicamente.

Mai mult, administrarea medicamentelor anticoagulante nu a generat efecte secundare, astfel că pacienții din New York vor primi mai multe anticoagulante conform unui protocol modificat în ultimele zile.

ADVERTISEMENT