News

Medicii din Emiratele Arabe Unite vor fi vaccinați împotriva Covid-19. De unde provine vaccinul

15.09.2020 | 23:44
Medicii din Emiratele Arabe Unite vor fi vaccinati impotriva Covid19 De unde provine vaccinul
Emiratele Arabe Unite vor avea parte de un vaccin preferențial. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un vaccin anti-Covid a fost aprobat special pentru personalul medical din Emiratele Arabe Unite.

Autoritatea Națională de Gestionare a Crizelor și Dezastrelor (NCEMA) a anunțat pe Twitter că vaccinul va fi disponibil în sistem preferențial doar angajaților din sistemul medical.

„Vaccinul va fi disponibil eroilor aflaţi în prima linie (în lupta împotriva pandemiei) şi celor care sunt cel mai expuşi riscului de a contracta virusul”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Emiratele Arabe Unite își vor vaccina medicii, conform unui anunț oficial

Vaccinul împotriva Covid-19 a fost aprobat cu toate că se află doar în faza de testare, potrivit Newsweek.ro.

A treia fază a studiilor clinice continuă (în EAU) sub stricta supraveghere a echipelor medicale. Rezultatele studiilor clinice din ţara noastră sunt pe drumul cel bun şi toate testele au fost încununate de succes până acum.

ADVERTISEMENT

Vaccinul a fost testat pe 31.000 de voluntari din ţară, cu efecte secundare uşoare şi aşteptate”, au explicat autoritățile, menționând că aproximativ 1.000 de persoane nu au avut parte de „nicio complicație”.

Anunțul a venit în contextul în care numărul cazurilor de Covid-19 a atins un vârf în Emirate, cu un număr de 1.007 cazuri raportate la 24 de ore.

ADVERTISEMENT

399 de persoane au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus în Emiratele Arabe Unite, țară care a înregistrat 80.000 de cazuri. În același timp, 70.635 de persoane s-au vindecat în Emirate.

Anunțul vine doar la câteva ore după ce chinezii au anunțat că vor avea un vaccin disponibilpublicului larg până spre finalul anului 2020.

ADVERTISEMENT

Emiratele Arabe Unite sunt la un alt nivel când vine vorba de gestionat criza sanitară, spitalele lor fiind desprinse din filmele science fiction. În anumite spitale din Emirate roboții îi ajută pe doctori să se lupte cu Covid-19, pe lângă faptul că arabii dispun de peste 3.000 de paturi ATI care oferă un avantaj enorm față de alte țări când vine vorba de gestionarea pandemiei.

 

ADVERTISEMENT