News

Medicii din Spania s-au dezbrăcat în centrul Barcelonei, în semn de protest. Video

21.10.2020 | 16:17
Medicii din Spania sau dezbracat in centrul Barcelonei in semn de protest Video
Medicii din Spania s-au dezbrăcat, în semn de protest. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Zeci de medici tineri din Barcelona s-au dezbrăcat în lenjeria intimă pentru a protesta împotriva salariilor mici și a lipsei de somn.

Protestul vine în contextul în care Spania este printre cele mai afectate țări de pandemia de Covid-19 și sistemul sanitar este la limita prăpastiei.

ADVERTISEMENT

Medicii au explicat că s-au dezbrăcat tocmai pentru a arăta că se simt extrem de vulnerabili în lupta cu noul coronavirus, nefiind protejați suficient de către autorități.

Medicii din Spania au protestat față de condițiile la care sunt supuși

Tinerii au ieșit în Sant Jaume din Barcelona și s-au dezbrăcat, într-un gest disperat de a atrage atenția tuturor asupra problemelor din sistemul medical.

ADVERTISEMENT

Majoritatea protestatarilor sunt medici rezidenți care trebuie să studieze între 3 și 5 ani o specializare anume înainte de a ajunge „pe frontul luptei contra Covid”, însă mulți sunt aruncați în tranșee fără o pregătire corespunzătoare și se simt depășiți de situație.

Miriam Domineuqz Tenreiro era medic anestezist în primul an de rezidențiat la spitalul Sant Pau din Barcelona, când a lovit pandemia.

ADVERTISEMENT

E extrem de nemulțumit pentru că a fost scos din sălile de chirurgie și obligat să îngrijească pacienți Covid-19 aflați în stare critică, fără niciun instructaj și fără o mărire de salariu.

„Am condus practic ATI singuri, cu un salariu de șase euro pe oră”, s-a plâns medicul de 27 de ani, care se află în sindicatul grevist.

ADVERTISEMENT

Medicii anunță că vor face grevă pentru a convinge Guvernul spaniol să ia măsurile care se impun în această situație disperată.

În replică, Adria Cornella, șeful institutului de sănătate catalan CatSalu a recunoscut că aceste proteste sunt de înțeles, însă a dat asigurări că vor înceta în curând.

Aproape 1 milion de oameni s-au îmbolnăvit în Spania de Covid-19, 34.210 decedând în urma complicațiilor pricinuite de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Rovinieta 2024. Cât costă taxa de drum, în funcție de vehiculul pe care...
Rovinieta 2024. Cât costă taxa de drum, în funcție de vehiculul pe care îl conduci
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii