News

Medicii explică cum ajung românii infectați cu Covid-19 în stare gravă la spital. Tratamente după ureche cu pălincă și ceai

Mulți români ajung în stare gravă la spital, infectați cu Covid-19. Medicii au explicat că preferă să se trateze acasă, după ureche, cu pălincă și ceai.
02.09.2021 | 09:48
Medicii explica cum ajung romanii infectati cu Covid19 in stare grava la spital Tratamente dupa ureche cu palinca si ceai
ADVERTISEMENT

Fenomenul este unul întâlnit la nivelul întregii țării. Oamenii ajuns pe mâna medicilor când boala provocată de coronavirus este deja gravă.

În acest sens, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a explicat că sunt mai multe motive pentru care se întâmplă acest lucru. Medicii au făcut și un apel la oamenii, să ceară ajutor cât mai rapid.

ADVERTISEMENT

Medicii explică cum ajung românii infectați cu Covid-19 în stare gravă la spital. Tratamente după ureche cu pălincă și ceai

Dr. Roşu Matyas, directorul medical al spitalului Sfântu Gheorghe, a descris boala provocată de SARS – CoV – 2 drept una „perfidă”. El a explicat că simptomele pot să nu se facă simțite, chiar dacă starea de sănătate este destul de precară.

Medicul a încercat și să explice de ce oamenii vin așa de târziu la spital. Acesta a spus că sunt mai multe motive pentru care are loc acest fenomen.

ADVERTISEMENT

„Nu aş putea să vă răspund de ce nu vin (la spital – n.r.). Probabil că mulţi stau acasă, că poate mă vindec cu Paracetamol, poate nu vor să se testeze, nu ştiu de ce vin târziu. Există persoane cărora le e teamă, alte persoane spun că lasă, îmi trece, e doar o viroză, nu există COVID, stau acasă şi mă fac bine de la ceaiuri, şi pălincă, şi paracetamol, şi când nu mai pot, atunci vin,” a spus doctorul potrivit Agerpres.

„Pe de altă parte, cum am subliniat şi altă dată, COVID este o boală destul de perfidă, în sensul că te simţi destul de bine chiar şi cu o saturaţie de oxigen de 80%, pacientul nu îşi dă seama că este aşa de grav. Se simte bine dacă stă în pat, nu face un efort deosebit şi nu îşi dă seama că, de fapt, este într-o stare gravă,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Și managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a observat tendința oamenilor de a veni prea târziu la spital. Acesta a făcut un apel și le-a cerut românilor să ceară ajutor.

Apelul medicilor: „să vină şi să caute un medic!”

Andras Nagy Robert a declarat că oamenii trebuie să ceară ajutor de specialitate: „pacienţii care constată apariţia unor simptome specifice să vină şi să caute un medic, că este medicul de familie, că este un medic specialist.”

ADVERTISEMENT

„Să vină la spital, să nu amâne venirea în spital pentru ultimul moment, pentru că dacă (…) este într-o fază preliminară, atunci evoluţia bolii poate fi mult mai favorabilă. Nu mă refer doar la COVID-19, mă refer în general la toate situaţiile,” a spus doctorul.

„Observăm în ambulatoriu că pacienţii vin într-o stare gravă. Chiar şi la Urgenţă observăm acest lucru şi, la fel, în mod repetat facem apel la populaţie de a rezolva problemele medicale cât mai repede cu putinţă, să apeleze la un medic specialist care să ghideze evoluţia bolii,” a adăugat.

La începutul celui de al patrulea val al pandemiei, situația din spitalele din țara noastră nu este tocmai bună. Zilnic sunt raportate mult mai multe cazuri de pacienți în stare gravă. La ultima raportare a autorităților, aproape 300 de oameni erau internați la ATI.

ADVERTISEMENT