News

Medicii nu înțeleg cum afectează Covid-19 corpul uman: „Cum e posibil așa ceva?”

03.05.2020 | 20:00
Medicii nu inteleg cum afecteaza Covid19 corpul uman Cum e posibil asa ceva
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință și medicii încearcă, în continuare, să afle cum afectează noul coronavirus organismul uman. Virusul este total atipic, ceva nou față de ce a mai văzut omenirea, astfel că medicii de multe ori nu înțeleg ce se întâmplă.

Medicii nu înțeleg cum funcționează Covid-19

Expertul David Darley a observat mai multe lucruri ciudate la o serie de pacienți. „În prima săptămână de la infectare, până spre finalul săptămânii, pacienții sunt stabili. După care, dintr-o dată, organismul oferă un răspuns inflamator, proteinele circulă la un nivel foarte înalt în corp”, a explicat Darley.

ADVERTISEMENT

La acești pacienți, plămânii încep să cedeze și presiunea arterială scade. Alte organe, inclusiv rinichii, se blochează, în timp ce în corp se formează cheaguri de sânge. Unele persoane suferă pierderi de memorie sau atacuri vasculare cerebrale.

E extrem de ciudat cum nu toată lumea trece prin acești pași ai bolii. Sunt predispuși bărbații în vârstă, cu tensiune arterială și cu diabet”, a concluzionat medicul.

ADVERTISEMENT

Medicii nu știu cu ce se confruntă

Din păcate, momentan nu există o metodă științifică de a detecta care sunt persoanele predispuse la forme grave ale bolii, potrivit The Guardian.

„Ar ajuta medicii să afle în ce stadiu al bolii se află pacientul și dacă vor intra în următoarea fază. Ne-ar ajuta să aflăm cine trebuie monitorizat mai atent. Mai mult, am avea mai mare încredere dacă studiile clinice ne-ar spune cu siguranță că putem lăsa acasă pacienții, că nu mai sunt în pericol”, a completat specialistul.

ADVERTISEMENT

Darley lucrează la un proiect din cadrul spitalului St. Vincent, menit să studieze mai mulți pacienți infectați cu coronavirus, chiar și la un an după vindecare. Specialiștii vor monitoriza diferiți parametri din organismul oamenilor, pentru a înțelege mai multe despre Covid-19. Momentan, nimeni nu știe dacă boala cauzează daune pe termen lung în organism.

Deocamdată nu e clar dacă boala atacă plămânii sau sistemul imunitar al oamenilor. Sau, ar putea if o combinație între amândouă”, a punctat medicul.

ADVERTISEMENT

Medicii sunt contrariați și nu înțeleg momentan de ce anumiți pacienți au afectate mai multe organe, în timp ce alți oameni nu manifestă această problemă. Mai mult, există tineri cu atacuri vasculare cerebrale, un simptom extrem de bizar.

Ventilarea mecanică nu ajută pacienții

Specialiștii au ajuns chiar la concluzia că ventilarea mecanică nu-i ajută prea mult pe unii pacienți, pentru că pacienții nu pot respira deși nu au probleme cu plămânii. În aceste condiții, ventilatoarele nu ajută, cu toate că pacienții se sufocă. „Cum e posibil așa ceva?”, s-au întrebat specialiștii italieni.

Medicii italieni și-au dat seama de acest lucru și au concluzionat că ventilarea pacienților trebuie făcută la momentul perfect, nici mai devreme, nici mai târziu. Între timp, pacienților li se administrază anticoagulante, în speranța că nu vor face atac vascular cerebral.

ADVERTISEMENT
Tags: