News

Medicul Andreea Moldovan, replică pentru Cristi Puiu, după ce regizorul a criticat purtarea măștii: ”Pentru noi nu este inuman să purtăm. O atitudine care doare”

08.08.2020 | 15:50
Medicul Andreea Moldovan replica pentru Cristi Puiu dupa ce regizorul a criticat purtarea mastii Pentru noi nu este inuman sa purtam O atitudine care doare
ADVERTISEMENT

Medicul Andreea Moldovan, aflată în linia întâi a luptei cu Covid-19, îi oferă o replică lui Cristi Puiu, după ce regizorul a criticat purtarea măștii de protecție.

Director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Braşov, aceasta spune că poziția omului din cinematografie nu face decât să întristeze personalul medical din România, aflat într-o luptă dură cu virusul.

ADVERTISEMENT

Dr. Moldovan îi transmite lui Cristi Puiu, indirect, care sunt condițiile din spitale și spune că pentru medici nu este inuman să stea o zi întreagă echipați, nu doar cu mască, ci din cap până în picioare.

Medicul Andreea Moldovan îi oferă o replică lui Cristi Puiu, după ce regizorul a criticat purtarea măștii

Vineri seară, la Cluj-Napoca, la proiecția în avanpremieră națională a celui mai nou film al său, “Malmkrog”, Cristi Puiu a afirmat că este “inuman” ca spectatorii să se uite la o producție de cinema purtând masca de protecție pe faţă.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de sâmbătă, medicul Andreea Moldovan din Brașov, angrenată zi de zi în tratarea pacienților infectați cu Covid-19, a reacționat prompt la cele spuse de cunoscutul regizor.

”Sunt întristată pentru că Puiu este un lider de opinie, iar festivalul are un nivel înalt de calitate. Este trist să aud așa ceva… sunt dureroase și acele aplauze auzite.

ADVERTISEMENT

Eu și colegele cu care sunt în tură suntem îmbrăcate în costum special de la ora 07.50. Deja am văzut zeci de pacienți. Curge apa pe noi. Stăm cu mască, cu vizieră, ochelari și costum impermeabil de la ora 07.50.

Pur și simplu ne facem datoria. Pentru noi nu este inuman. Este datoria noastră. E dureros că sunt oameni care gândesc așa și transmit astfel de mesaje. Doare tare de tot…”, a zis dr. Andreea Moldovan la Digi24.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Cristi Puiu despre masca de protecție

În urmă cu o zi, la proiecția ultimului său film, de la TIFF, regizorul Cristi Puiu a avut o poziție vehementă anti mască de protecție. Acesta a apărut pe scena festivalului fără mască pe față și a spus, printre altele, că e ”inuman” ca spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca de protecție pe față.

”Să staţi cu masca pe faţă să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman. Şi eu vă rog să plecaţi atunci când aţi simţit că trebuie să ieşiţi, că nu mai suportaţi, să plecaţi, vă rog foarte mult. 

Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil”, a afirmat regizorul la TIFF.

ADVERTISEMENT