News

Medicul Virgil Păunescu susține că un vaccin anti-Covid nu va fi descoperit niciodată, după ce se lăudase că a descoperit vaccinul anti-Covid

12.08.2020 | 21:33
Medicul Virgil Paunescu sustine ca un vaccin antiCovid nu va fi descoperit niciodata dupa ce se laudase ca a descoperit vaccinul antiCovid
ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Păunescu, de la Oncogen Timișoara, a anunțat că un vaccin anti-Covid nu va fi descoperit niciodată.

Asta, în condițiile în care bărbatul se lăuda cu a descoperit un vaccin anti-Covid eficient, în urmă cu mai multe luni.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Păunescu a recunoscut că nimeni nu are un vaccin eficient și, cel mai probabil, nici nu va exista unul în viitor.

Medicul Virgil Păunescu crede că un vaccin anti-Covid-19 nu va exista niciodată

În luna mai 2020, profesorul Păunescu și-a administrat singur o doză de vaccin anti-Covid, fiind convins că deține leacul pentru noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, un vaccin nu poate fi dezvoltat peste noapte și fără să fie respectați mai mulți pași care se asigură că vaccinul este sigur și eficient.

Spitalul Județean Timiș a deschis o anchetă în acel moment pentru a vedea în ce condiții și-a administrat cercetătorul o doză de vaccin.

ADVERTISEMENT

După mai multe luni, Păunescu a revenit cu o serie de declarații pesimiste, după mai bine de jumătate de an în care echipa de la Centrul de Cercetare Oncohelp din Timișoara a încercat să dezvolte un vaccin.

Concluzia ar fi că SARS-CoV-2 ridică mari probleme pentru că suferă, mai mereu, mutații, astfel că un vaccin dezvoltat astăzi nu ar mai fi eficient peste câteva luni.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în condițiile în care anticorpii persoanelor vindecate de Covid-19 dispar din organism după câteva luni, eficiența oricărui vaccin este pusă serios în pericol de modul în care se comportă organismul uman în raport cu Covid-19.

Vaccinurile bazate pe dezvoltarea de anticorpi, deja au anunţat şi firmele producătoare, dau niveluri de anticorpi care încep să scadă după vaccinare şi este posibil ca după un an de zile populaţia să trebuiască să fie revaccinată. Există 75.000 de secvenţializări raportate la nivel mondial. România a făcut cam 112. În România, noi avem acum un raport. Din 112 secvenţializări am identificat 26 de mutaţii numai pe 100 de cazuri, deci pe 75.000 cred că sunt mult mai multe”, a punctat Virgil Păunescu, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT