Reprezentanții Băncii Transilvania au reacționat după ce FANATIK a scris că Universitatea Cluj va intra într-o nouă eră, în care instituția bancară va juca un rol cheie din ipostaza de finanțator, alături de investitorii veniți din Turcia.
”Menționăm că Banca Transilvania și reprezentanții săi nu sunt implicați în managementul echipei Universitatea Cluj și nici nu au nicio legatură cu informațiile/discuțiile menționate în material”, au transmis cei de la Banca Transilvania.
În 2012, Florian Walter părăsea Universitatea Cluj cu destinația Petrolul Ploiești, iar din acel moment soarta ”șepcilor roșii” nu a mai fost niciodată aceeași. Clujenii s-au trezit în doar câțiva ani în faliment, astfel că la poalele Feleacului a urmat o reconstrucție dureroasă, începută în Liga a 4-a.
Mai mult, ultrașii Universității Cluj și-au jurat că echipa nu va mai ajunge niciodată pe mâinile unui patron care poate să desființeze echipa când se supără pe oraș. În acest sens, Primăria Cluj-Napoca și-a luat în serios rolul de gardian și protector al Universității Cluj, în ciuda ”protestelor” venite din partea celor care nu văd rostul banilor publici în fotbalul de performanță.
Doar în ultimul an fiscal Primăria Cluj-Napoca a alocat Universității Cluj aproximativ 2 milioane de euro, însă destinul echipei se va schimba în această iarnă, în momentul în care actualul președinte Radu Constantea este așteptat să facă anunțul bombă pentru fotbalul românesc. Concret, Radu Constantea negociază în aceste zile cu un grup de investitori turci, care vor schimba radical fața echipei.
Așa cum scria Prosport, ”bașkanii” au vizitat Cluj-Napoca de mai multe ori și chiar au asistat la meciuri, iar acum sunt pregătiți să bage mâna adânc în buzunar. Grupul afaceriștilor turci ar fi condus de Serhan Cetinsaya, fost vicepreședinte la Beșiktaș Istanbul, dar și Sertac Guven, fost vicepreședinte la Trabzonspor.
Doar că sosirea turcilor la U Cluj este doar ”desertul” pentru Universitatea Cluj. Asta, pentru că în realitate se pregătește intrarea în joc a Băncii Transilvania, cea mai importantă bancă din România. Banca Transilvania investește deja masiv la clubul de baschet U BT Cluj, pe care l-a făcut o forță chiar și în Europa, iar acum ambițiile celor de la BT s-ar îndrepta spre fotbal.
O tranziție naturală, așteptată de 10 ani de toți clujenii, care are șanse foarte mari să fie concretizată încă din această iarnă. De altfel, venirea turcilor la U Cluj l-ar avea în spate tocmai pe Omer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania. Probabil cel mai influent personaj din Banca Transilvania după Horia Ciorcilă, Omer Tetik, care deține și cetățenia turcă, ar fi creierul acestei operațiuni pusă la cale de mai multă vreme.
Concret, Banca Transilvania ar fi pregătită să susțină masiv clubul de fotbal, în condițiile în care doar la baschet investește milioane de euro pe sezon.
Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de FANATIK, Banca Transilvania și investitorii turci vor vărsa în conturile clubului universitar aproximativ 5 milioane de euro în această iarnă, urmând ca în vara viitoare suma să crească considerabil.
Extrem de interesant, cei de la Banca Transilvania doresc să respecte dorința suporterilor clujeni și nu au intenția să devină patron, cum nici turcii nu au de gând să o facă, pentru ca un nou episod Florian Walter să nu se mai repete niciodată. În schimb, este de așteptat ca organigrama clubului să aibă de suferit, pentru că un buget imens va atrage de la sine nume mari în conducere.
Cu siguranță va fi păstrat Radu Constantea, un personaj extrem de apreciat de toată lumea la Universitatea Cluj, dar și în oraș, care are de asemenea girul primarului Emil Boc. De altfel, Radu Constantea, președintele Universității Cluj, este cel care a atras până acum sponsorizări de milioane de euro la club și, totodată, cel care a jucat rolul de gazdă pentru investitorii turci.