ADVERTISEMENT
News

Meniul de Paște din penitenciare. Ce vor mânca Liviu Dragnea și Radu Mazăre de sărbători

Autor: Claudiu Ilie | 30.04.2021 | 17:48
Meniul de Paște din penitenciare. Ce vor mânca Liviu Dragnea și Radu Mazăre de sărbători
Meniu special în închisori cu ocazia sărbătorilor/ Foto: Hepta

Deţinuţii din penitenciarele din România, printre care foști demnitari, precum Liviu Dragnea, Radu Mazăre sau Bogdan Olteanu, vor primi de Paște un meniu special cu feluri tradiționale de mâncare, precum cozonac sau  drob, scrie Gândul.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, deținuții vor avea un  prânz festiv în primele zile de Paște în care se vor servi felurile tradiționale pentru masa de sărbători.

Meniul poate varia de la deținut la deținut, în funcție de regimul alimentar în cazul celor care suferă de anumite afecțiuni sau de religie, în condițiile în care musulmanii, evreii și creștinii aparținând unor culte neoprotestante nu mănâncă carne de porc.

Meniul din zilele de Paște

La micul dejun se vor servi ceai, brânză, mezeluri (în funcție de regim, religie). La prânzul festiv, antreul conține ou roșu, pâine, ceapă verde, ridiche și drob. Primul fel constă în ciorbă de miel/porc/vită/pui, iar felul doi în piure de cartofi cu friptură de porc/vită/miel/pui cu sos. La final, 200 grame de cozonac, 500 ml băutură răcoritoare fără zahăr. Cina din prima zi de Paște va fi un pilaf de orez cu carne de porc/vită/pui (în funcție de regim, religie).

ADVERTISEMENT

În a doua zi pe Paște, micul dejun va fi același: ou roșu, pâine, ceapă verde, ridiche, drob. Pentru prânz, meniul este următorul: ciorbă țărănească cu carne de porc/vită/pui (în funcție de regim, religie); iahnie de fasole cu cârnați;
200 gr cozonac și 500 ml băutură răcoritoare fără zahăr. La cină, deținuții vor primi paste cu brânză.

Tot cu ocazia sărbătorilor pascale, deținuților li se va permite să primească un pachet suplimentar de la rude. Printre aceștia este și Liviu Dragnea care a încercat să iasă din penitenciar înainte de Paște însă fără succes. Cererea de eliberare condiționată făcută de Dragnea a fost respinsă pe 27 aprilie. Decizia nu este una definitivă, iar avocata acestuia a anunțat deja că va depune contestație.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!