News

Mercedes de 160.000 de euro, scos din nămeți cu ajutorul boilor Ghiocel și Bălan. Imaginile au ajuns virale

Un Mercedes de 160.000 de euro a rămas blocat în nămeți, însă a fost salvat cu ajutorul boilor Ghiocel și Bălan, care au pus umărul la misiunea de salvare.
22.02.2023 | 21:19
Mercedes de 160000 de euro scos din nameti cu ajutorul boilor Ghiocel si Balan Imaginile au ajuns virale
Doi boi au scos din nămeți un Mercedes 4X4. Foto: Tik Tok
ADVERTISEMENT

Doi boi putere s-au dovedit mai eficienți decât un Mercedes 4X4 atunci când autoturismul a rămas blocat în nămeți. Totul s-a petrecut la poarta lui Victor Căpățână, localnic în satul de munte Terca.

Un Merceds 4X4 a fost scos din zăpadă cu ajutorul boilor

În timp ce stătea pe prispă, bărbatul a observat un bolid Mercedes 4X4, care valorează 160.000 de euro, cum s-a împotmolit în nămeți. Fără să stea pe gânduri și-a scos din grajd boii Ghiocel și Bălan, pe care-i crescuse de mici.

ADVERTISEMENT

Șoferul autoturismului Mercedes G Klasse AMG pare că a uitat să își echipeze mașina corespunzător de iarnă, având încredere oarbă în puterea motorului pe care-l conducea. În cele din urmă a scăpat de necaz cu ajutorul celor doi boi, iar pățania a fost filmată și a ajuns virală pe Tik Tok.

@razvanenache86 #63amg#mercedesgclass#doiboi#mud#offroad ♬ original sound – tanu rishi

Potrivit RTV, specialiștii reamintesc românilor că trebuie să respecte mai multe reguli atunci când se aventurează pe drumuri iarna, în special în zona de munte. Asta, chiar dacă autoturismul pe care-l conduc este un super bolid 4X4.

ADVERTISEMENT

Prima regulă pe care trebuie să o țină minte toți șoferii: racleta de gheață și peria de zăpadă nu trebuie să lipsească din portbagaj. Aceste unelte sunt vitale atunci când vine vorba de a da jos zăpada de pe mașină sau pentru a curăța bruma de pe mașina înghețată.

Totodată, șoferilor le este recomandat să aibă la ei o lopată, pentru a putea ieși din situații neprevăzute când zăpada e prea mare. Există diverse lopeți mici sau pliabile care încap cu ușurință în portbagajul mașinii, lucru subliniat de experți.

ADVERTISEMENT

Desigur, nicio mașină nu poate pleca la drumuri înzăpezite fără lanțuri auto pentru cauciucuri, pentru că zăpada, poleiul și ghețușul care se formează pe drum sunt un pericol real pentru orice mașină, chiar și atunci când e dotată cu cele mai performante anvelope de iarnă.

Totodată, sunt recomandate semnele de avertizare precum triunghiul de urgență, dar și sarea și nisipul clasic. Materialele pot fi de ajutor atunci când mașina rămâne blocată în zăpadă sau ghețuș. Șoferii pot atunci să împrăștie materialele în dreptul anvelopelor până la ieșirea de pe drum.

ADVERTISEMENT

În final, șoferii nu trebuie să omită trusa de prim ajutor și cablurile de pornire. Acestea din urmă sunt vitale pentru că vremea rece afectează bateria autoturismului, existând riscul ca acesta să nu pornească dacă bateria e descărcată. În concluzie, pentru a evita astfel de situații neplăcute e important ca autoturismul să fie dotat cu cabluri de pornire.

ADVERTISEMENT