News

Vremea rea pune probleme în traficul din țară. Drum inundat în Harghita, polei și zăpadă în Transilvania și la munte

Alertele cod portocaliu și cod galben emise de ANM s-au adeverit. Vremea rea a creat probleme în țară. Traficul a fost dat peste cap: drumuri inundate, polei și zăpadă.
20.02.2023 | 08:08
Vremea rea pune probleme in traficul din tara Drum inundat in Harghita polei si zapada in Transilvania si la munte
Traficul din țară, afectat de vremea rea din ultimele ore. Un pârâu a ieșit a inundat DN 13 C. Polei și zăpadă pe șosele. Sursa foto: emaramureș.ro / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În weekend, mai multe zone din țară s-au aflat sub alerte cod portocaliu și cod galben de vânt puternic, viscol și precipitații abundente. Alertele ANM s-au prelungit și, cel puțin până pe 22 februarie, vremea va continua că creeze probleme.

Traficul din țară, afectat de vremea rea din ultimele ore. Un pârâu a ieșit a inundat DN 13 C. Polei și zăpadă pe șosele

Fenomenele meteo extreme au dat peste cap traficul în mai multe județe. Centrul InfoTrafic anunță că circulaţia era oprită luni dimineaţă, pe DN 13C, în judeţul Harghita. Din cauza ploilor abundente și a topirii zăpezilor, un pârâu a ieşit din matcă.

ADVERTISEMENT

Circulaţia rutieră este oprită pe DN 13C, între localităţile Cristur şi Bisericani, la kilometrul 27, judeţul Harghita, după ce un pârâu local a ieşit din matcă şi a inundat partea carosabilă. Se acţionează cu utilaje pentru curăţarea suprafeţei de rulare şi se estimează reluarea normală a traficului în 45-60 de minute”, informează autoritățile.

În alte zone, temperaturile negative asociate cu precipitațiile au dus la alte probleme. Între Topliţa şi Borsec şi în zona Lacul Roşu s-a format polei pe şosea. De asemenea, în zona de munte a judeţelor Braşov, Prahova şi Vrancea ninge, iar în judeţul Gorj, în zona Rânca, s-a depus strat de zăpadă pe carosabil, anunţă cei de la poliție.

ADVERTISEMENT

Dacă la munte și în nord sunt probleme cu fenomenele de iarnă, în cealaltă jumătate a țării se semnalează ploi. Sunt semnalate precipitaţii sub formă lichidă pe autostrăzile A2 Bucureşti-Constanţa, tronsonul kilometric 64 -212, A3 Bucureşti-Ploieşti, tronsonul kilometric 43 – 68 şi A4 Ovidiu-Agigea, vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt normale, mai anunță Infotrafic.

Tragedie din cauza vremii. Bărbat din Maramureș, găsit mort în râul Vișeu

Duminică, hidrologii au emis un cod portocaliu de inundații pe râuri din 9 judeţe, valabil până luni, şi un cod galben care vizează râuri din 15 județe. Cea mai gravă situație este în Maramureș.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, trei localități din acest județ au fost afectate grav. Aici s-au format viituri în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore. Apele râurilor au ieșit din matcă și au inundat străzile și curțile oamenilor. În timpul nopții, localnicii s-au mobilizat împreună cu pompierii și autoritățile.

Duminică după-amiază, în zonă s-a semnalat și o tragedie. Polițiștii din Leordina au fost sesizați prin apel la 112 cu privire la faptul că pe malul albiei râului Vișeu din zonă a fost găsită o persoană decedată.

ADVERTISEMENT

Ajunși la locul indicat, oamenii legii au constatat că un bărbat de 31 de ani din Leordina se afla în albia râului. Acesta a fost scos la mal și un echipaj SMURD a efectuat manevre de resuscitare. Acestea nu au dat niciun rezultat, fiind declarat decesul bărbatului, informează emaramureș.ro.

ADVERTISEMENT