News

Mesajul premierului Ciolacu pentru scandalagiii de pe litoral: ”Toleranță zero pentru toți bombardierii care confundă plajele cu maidanul”

Marcel Ciolacu a transmis, vineri, 18 august, de la masa Guvernului, un mesaj pentru bombardierii care fac scandal pe litoral.
18.08.2023 | 12:03
Mesajul premierului Ciolacu pentru scandalagiii de pe litoral Toleranta zero pentru toti bombardierii care confunda plajele cu maidanul
Marcel Ciolacu, mesaj pentru scandalagiii de pe litoral: ”Toleranță zero pentru toți bombardierii care confundă plajele cu maidanul”. Sursa foto: Guvernul României / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a avut de transmis, vineri, un mesaj pentru ”bombardierii” care în ultimele zile au făcut scandaluri pe bandă rulantă în zona litoralului românesc.

Marcel Ciolacu, mesaj pentru scandalagiii de pe litoral: ”Toleranță zero pentru toți bombardierii care confundă plajele cu maidanul”

Săptămâna care se apropie de final a fost una extrem de grea pentru forțele de ordine de pe litoral. Aproape zilnic, în cele mai multe stațiuni de la Marea Neagră au avut loc conflicte între turiști și salvamari. A fost necesară și intervenția poliției și a jandarmilor.

ADVERTISEMENT

România are în față un weekend cu vreme perfectă la malul mării. Astfel, plajele se anunță a fi din nou pline de turiști. În acest context, premierul României a cerut forțelor de ordine să acționeze cu fermitate și să ia măsuri la sânge dacă vor mai exista scandalagii.

În debutul ședinței de Guvern, Marcel Ciolacu i-a încurajat pe toți polițiștii și jandarmii din stațiunile de pe litoral să ia toate măsurile pentru a-i opri pe ”bombardierii” care fac scandal pe plaje.

ADVERTISEMENT

”Pentru că începe weekendul și probabil iar stațiunile de pe litoral vor fi pline de turiști, vreau să fac un apel către forțele de ordine. Să fie foarte ferme în aplicarea legii. Oamenii vor lege și ordine.

Trebuie toleranță zero față de toți așa-zișii bombardieri care fac scandal și confundă plajele și drepturile cetățenești cu maidanul în România. Polițiștii și jandarmii au toată susținerea mea, a întregului Guvern și a tuturor oamenilor de bun simț din această țară”, a declarat șeful Executivului.

ADVERTISEMENT

Dosar penal deschis de poliție după bătăile de la Eforie

La începutul acestei săptămâni, mai mulți turiști din Eforie Nord s-au luat la bătaie cu salvamarii, pe plajă. Cei din urmă le-au atras atenția să nu intre în mare din cauza pericolului de înec.

Au fost imagini incredibile pe plajă, cu turiști puși la pământ sau chiar încătușați. Miercuri, Poliția Constanța a anunțat că în acest caz a fost deschis dosar penal. Sunt vizate infracțiunile de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

ADVERTISEMENT

Reamintim că luni, 14 august, șase persoane au murit înecate în stațiuni de pe litoralul românesc. Salvamarii au arborat steagul roșu și galben. Foarte mulți nu au ținut cont de avertismente și au intrat în mare.

ADVERTISEMENT