News

Video. 20 ani de la atentatele din 11 septembrie 2021. Barack Obama: ”America a fost mereu căminul eroilor.” Update

Președintele SUA, Joe Biden, a transmis un mesaj special, la 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. O reacție a venit și din partea României, prin președintele Klaus Iohannis.
11.09.2021 | 19:45
Video 20 ani de la atentatele din 11 septembrie 2021 Barack Obama America a fost mereu caminul eroilor Update
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 11 septembrie 2021, Statele Unite ale Americii comemorează atentatele teroriste din urmă cu exact două decenii.

Preşedintele Joe Biden şi soţia sa, Jill, sunt aşteptaţi în această zi specială la New York, la Memorialul construit pe locul fostelor turnuri gemene de la World Trade Center.

ADVERTISEMENT

Între timp, liderul de la Casa Albă a transmis deja mesajul său către americani la trista comemorare ce a îndoliat o lume întreagă.

Joe Biden, mesaj special, la 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie: ”Unitatea este forța noastră”

În mesajul său emoționat, de circa 6 minute, postat pe contul de Twitter al Administrației Prezidențiale a Casei Albe, Joe Biden îndeamnă la unitate, cu prilejul comemorării a 20 de ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie, cel mai grav atac terorist din istorie, în urma căruia au murit 2.977 de oameni, relatează USA Today.

ADVERTISEMENT

”Îi onorăm pe toți cei care și-au riscat și care și-au dat viețile în minutele, orele, luni și orele de după atacuri”, spune președintele Biden, în clipul video.

Apoi, acesta a subliniat cât de importantă este unitatea poporului american, pe care o definește ca ”cea mai mare forță a noastră”.

ADVERTISEMENT

”Am aflat că unitatea este singurul lucru care nu trebuie să dispară niciodată. În cel mai vulnerabil moment prin care am trecut, în toate greutățile care ne definesc ca oameni, în lupta pentru sufletul Americii, unitatea este cea mai mare forță a noastră”.

Biden, mesaj emoționant pentru familiile îndoliate după atentatele de la 11 septembrie 2001

Biden și-a exprimat condoleanțele profunde celor care i-au pierdut pe cei dragi în acea zi în urmă cu 20 de ani, la World Trade Center.

ADVERTISEMENT

”Pentru familiile celor 2.977 de oameni din peste 90 de națiuni uciși la 11 septembrie în New York City, Arlington, Virginia și Shanksville, Pennsylvania, și pentru alte mii care au fost răniți, America și lumea vă comemorează pe dumneavoastră și pe cei dragi. Sunteți părți din sufletul nostru”, a spus Biden.

”Indiferent de cât timp a trecut, aceste comemorări readuc înapoi momentele dureroase, de parcă drama a avut loc cu câteva secunde în urmă”, a adăugat el.

În mesajul său, Joe Biden i-a felicitat pe primii care au răspuns tragediei: pompierii, ofițerii de poliție și cei de la echipele medicale care și-au riscat viața în eforturile de salvare.

”Îi onorăm azi pe toți cei care și-au riscat și și-au dat viața în minutele, orele, lunile și anii de după atentate”, a spus el.

În finalul clipului video, Biden a împărtășit un mesaj de speranță, spunând: ”Speranța este o convingere. Speranța ne permite să acționăm cu curaj, să acționăm și să-i onorăm pe cei pe care i-am pierdut acum 20 de ani și pe cei care și-au dat tot sufletul cauzei acestei națiuni în fiecare zi de atunci”.

ADVERTISEMENT
Tags: