Sport

Mesajul transmis de Simona Halep după retragerea Serenei Williams. “Respectul și admirația mea pentru această campioană de excepție”

Simona Halep se numără printre numeroasele personalități ale vieții artistice, politice și sportive care au transmis mesaje de susținere pentru Serena Williams, după retragerea din tenis.
03.09.2022 | 21:21
Mesajul transmis de Simona Halep dupa retragerea Serenei Williams Respectul si admiratia mea pentru aceasta campioana de exceptie
Simona Halep și Serena Williams s-au înfruntat în finala de la Wimbledon din 2019, când românca s-a impus cu 6-2, 6-2. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep este una dintre numeroasele personalități ale sportului mondial care i-au transmis Serenei Williams mesaje pe rețelele de socializare, după ce americanca a pierdut ultimul meci al carierei la US Open în fața Ajlei Tomljanovic.

Halep, mesaj pe Twitter emoționant pentru Serena

La aproape 41 de ani pe care îi va împlini pe 26 septembrie, Serena a fost învinsă în 16-imile de finală, după trei ore și șapte minute în trei seturi, scor 5-7, 7-6, 1-6.

ADVERTISEMENT

Roger Federer, LeBron James, Michael Phelps și Tiger Woods au fost printre primele staruri din sport care au elogiat-o pe Serena, în momentul retragerii din tenis după o carieră fabuloasă în care a cucerit 23 de titluri de Grand Slam, un record al Erei Open și cu doar unul mai puțin decât performera absolută, Margaret Court.

Simona Halep a vrut să îi transmită și ea un mesaj fostei sale adversare din circuitul WTA pe care l-a postat pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT

Serena – Simona 10-2

“Se poate citi respectul și admirația în ochii mei pentru această campioană excepțională. Multă baftă pentru tot restul vieții tale, Serena Williams”, a scris Halep, care s-a înfruntat de 12 ori pe teren cu jucătoarea din Statele Unite.

Dintre aceste întâlniri, românca a câștigat doar două și a pierdut de zece ori, dar fiecare victorie a avut un gust foarte dulce pentru Simona.

ADVERTISEMENT

Primul succes, obținut la Turneul Campioanelor din 2014, a reprezentat și cea mai categorică diferență din istoria acestei rivalități: Halep a câștigat atunci cu 6-0, 6-2 în faza grupelor. Cele două s-au întâlnit apoi în finala competiției, când Serena Williams și-a luat revanșa, impunându-se cu 6-3, 6-0.

Williams a fost ultima oară aproape de titlul 24 la US Open 2019

Momentul de apogeu al Simonei a avut loc în finala de la Wimbledon din 2019, când a triumfat cu un categoric 6-2, 6-2 după numai 56 de minute. A fost penultima dată când Serena Williams s-a aflat în situația de a câștiga al 24-lea turneu de Grand Slam la simplu, prin care ar fi egalat-o pe deținătoarea recordului all-time, australianca Margaret Court.

ADVERTISEMENT

Serena a mai ajuns în finală la US Open, tot în 2019, când a pierdut în fața unei alte jucătoare de origine română, Bianca Andreescu.

ADVERTISEMENT