Fotbal international

Messi și Barcelona, considerați vinovați de forma slabă a lui Griezmann: ”I-a creat o traumă”

10.11.2020 | 13:09
Messi si Barcelona considerati vinovati de forma slaba a lui Griezmann Ia creat o trauma
ADVERTISEMENT

Eric Olhats, fostul impresar al lui Antoine Griezmann l-a criticat pe Lionel Messi, dar și pe Barcelona. El este de părere că forma proastă prin care trece fotbalistul din Franța este cauzată de echipa spaniolă, dar și de căpitanul acesteia: ”I-a creat o traumă”.

Fotbalistul francez încearcă să revină la forma care a convins-o pe Barca să achite 125 de milioane de euro pentru aducerea sa de la Atletico Madrid, în urmă cu un an.

ADVERTISEMENT

În actuala stagiune , campionul mondial a ieșit în evidență cu ratările lui și a marcat numai două goluri pentru catalani. Jucătorul din Franța a evoluat în 57 de meciuri pentru Barca, a înscris de 17 ori și a dat cinci pase decisive.

“Clubul e bolnav, nu el”

Fostul impresar al fotbalistului a spus că forma slabă a acestuia este cauzată de atitudinea clubului catalan față de el, dar și de felul în care a fost tratat în vestiar, încă de când a ajuns la echipa spaniolă: “Clubul e bolnav, nu el. Anul trecut, când Antoine s-a transferat, Messi nu a vorbit deloc cu el, nu i-a pasat mingea. I-a creat o adevărată traumă și i-a încetinit adaptarea.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a lăsat semne evidente. Asta, plus neînțelegerile de la nivelul conducerii, care au dus la demisia președintelui, faptul că Barcelona a încasat opt goluri de la Bayern Munchen și schimbarile a trei antrenori, au creat o atmosferă proastă în jurul său”, a declarat Olhats, potrivit Sport Witness.

Impresarul francezului nu s-a oprit aici cu criticile la adresa echipe spaniole și a argentinianului. El a declarat că atitudinea lui Messi din afara gazonului nu e una bună și hotărârea de a părăsi echipa în vară a fost numai o încercare a argentinianului de a-și reconsolida poziția de ”rege” la Barcelona.

ADVERTISEMENT

”Pe cât de bun e pe teren, pe atât de rău e în afara lui”

“Messi are un punct de vedere în legătură cu orice la Barcelona. Este și împărat și rege, și nu a văzut cu ochi buni venirea lui Antoine. Atitudinea sa e deplorabilă și a arătat-o. Mereu l-am auzit pe Griezmann că nu are nicio problemă cu Messi, dar niciodată din partea argentinianului.

Pentru mine, Messi a spus că vrea să plece doar pentru a vedea ce rol mai are în echipă, cu privire la jucătorii care vin și pleacă. Până la urmă a rămas. Clasic Messi! Pe cât de bun e pe teren, pe atât de rău e în afara lui. Barcelona suferă de o vreme, a fost un cancer în acel club, care a lăsat urme”, a mai spus Olhats.

ADVERTISEMENT

Forma proastă a francezului i-a făcut pe fanii echipei spaniole să-l compare cu Arda Turan, jucător care a evoluat pentru catalani între 2015 și 2020. Turcul a ajuns la Barca tot de la Atletico și a fost văzut drept un jucător care a dezamăgit la echipa spaniolă. Cu toate acestea, turcul are cifre mai bune decât francezul. Turan are 55 de jocuri pentru Barca, a marcat de 15 ori și a reușit 11 pase de gol.

Posibila despărțire a lui Griezmann de gruparea catalană a fost readusă în discuție după știrea legată de venirea lui Memphis Depay , de la Lyon. Vârful de 26 de ani nu vrea să mai rămână la actuala sa echipă și speră să ajungă la Barca în iarnă. Catalanii s-au înțeles deja cu atacantul, iar în prima lună a anului viitor vor negocia cu echipa franceză.  Antoine Griezmann mai are contract cu Barcelona până pe 30 iunie 2024. 80 de milioane de euro valorează în prezent francezul. El a mai jucat în cariera sa în Spania și la Real Sociedad.

ADVERTISEMENT